Laatste update 19•08•2021

Creativiteit voor iedereen

ALGEMEEN

Het gros kent Adobe waarschijnlijk vooral van de handige pdf files. De creatieve muizen onder ons verdiepen zich dan weer liever in de wijde wereld van de Creative Cloud. De Creative Cloud is de verzamelnaam voor alle creatieve apps die Adobe omvat. Dat zijn er nu meer dan 20 voor desktop en/of jouw mobiel apparaat. En wij maken je hier graag even wegwijs in!

Creativiteit voor iedereen

Het gros kent Adobe waarschijnlijk vooral van de handige pdf files. De creatieve muizen onder ons verdiepen zich dan weer liever in de wijde wereld van de Creative Cloud.  De Creative Cloud is de verzamelnaam voor alle creatieve apps die Adobe omvat. Dat zijn er nu meer dan 20 voor desktop en/of jouw mobiel apparaat. En wij maken je hier graag even wegwijs in!
 

Van fotografie tot webdesign.

Van alle 20 apps zijn er zo’n vijftal het meest bekend en meest gebruikt. Wie grafisch te werk gaat, schakelt meestal tussen drie apps zijnde: Photoshop, Illustrator en Indesign.
In Photoshop bewerk en creëer je afbeeldingen. Zoals je hieronder ziet, kan de echt ervaren Photoshop-gebruiker er ware kunstwerken mee maken. Deze digitale prachtwerken zijn van Kyle Webster, een internationaal bekende en bekroonde illustrator. Hij maakte ook een eigen set Photoshop-penselen waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Disney Pixar, Dreamworks, Weta Digital, HBO en Cartoon Network gingen je al voor.


 

Naast Photoshop is er ook Illustrator. In Illustrator kan je vectorafbeeldingen creëren op zowel je desktop als Ipad. Men ontwerpt dergelijke vectorillustraties bij het maken van bijvoorbeeld een logo, pictogram, productverpakking, boekillustratie, etc.
 


 

Met  Indesign ga je dan weer aan de slag wanneer je lay-outs wil maken voor drukwerk of digitale media. InDesign heeft alles wat je nodig hebt om boeken, digitale magazines, e-books, posters, interactieve PDF's en meer te maken en te publiceren.
 

 

Naast deze drie ietwat gekendere apps, is er bijvoorbeeld ook nog Premier Pro voor film- en videobewerking, Adobe XD voor webdesign, etc.
Ook Lightroom is een echte musthave, zeker voor op jouw smartphone. Je kan er in 1-2-3 foto’s mee bewerken en naar een hoger niveau tillen, al dan niet met behulp van super gemakkelijke presets. Zo’n preset is een soort van kant-en-klare configuratie waarmee je je foto een bepaalde look of style kan geven in één klik.

 

 

Meer dan een stockfoto

Naast de Creative Cloud is er ook Adobe Stock. Hier vind je niet zo maar standaard stockafbeeldingen. Je vindt er de mooiste royaltyvrije foto’s en video’s. Maar ook illustraties, sjablonen, muziek en audio! Kortom de perfecte aanvulling voor jouw werk (al dan niet in de Creative Cloud).

Wat bovendien super handig is, is dat je eerst een voorvertoning van de afbeeldingen met watermerk in je ontwerpen kan bekijken. Vervolgens kan je een licentie kopen en ze rechtstreeks beheren in Photoshop, InDesign, Illustrator en de andere desktop-apps van Adobe.
 

 

De verschillende abonnementen en prijzen

Maar hoeveel betaal je nu juist om gebruik te kunnen maken van Adobe? Je kan alle apps van de Creative Cloud apart kopen of je kan in één keer meteen alle apps aanschaffen. Van zodra je drie apps of meer nodig hebt, is het eigenlijk voordeliger om een volledig Creative Cloud abonnement aan te schaffen.

In 2017 schakelde Adobe over van een éénmalig software pakket naar dergelijke abonnementsvorm. Zo kan je nu maandelijks jouw abonnement betalen en moet je niet in één keer een groot bedrag ophoesten.

Er zijn verschillende prijzen beschikbaar voor bedrijven, studenten, leerkrachten, scholen of individuele gebruikers. Vervolgens kan je er ook nog eens voor kiezen om een abonnement aan te gaan voor één maand of één jaar. Een jaarabonnement kan je dan oftewel maandelijks afbetalen oftewel in één keer.

Als individuele gebruiker betaal je bijvoorbeeld rond de €24,19/maand voor een losse app bij een jaarabonnement en €36,20 voor een maandlidmaatschap.
Kies je ervoor om de gehele Creative Cloud aan te schaffen? Dan kost je dit zo’n €60,49/maand bij een jaarabonnement en €90,47 voor een maandlidmaatschap.

 

 

Wat betreft de Adobe Stock: hier kan je kiezen voor oftewel een pakket met tegoeden oftewel een lidmaatschap. Een pakket met tegoeden heb je vanaf €39,95 excl. BTW voor 5 assets. Een lidmaatschap vanaf €29,99 excl. BTW/maand met 10 assets/maand. Het hangt er dus allemaal vanaf hoe vaak je er gebruik van wil kunnen maken.
 

 

Altijd Extra Korting met FamilyCard

We zouden FamilyCard niet zijn als we jou niet wat extra korting beloven bovenop zo’n lidmaatschap.

Op de gehele Adobe Creative Cloud & Adobe Acrobat/Document Cloud krijg je voor een maandabonnement maar liefst 42.5% korting. Ook op een jaarabonnement met maandelijkse afbetaling ontvang je 42.5% korting op de eerste maand en op een jaarabonnement met éénmalige betaling krijg je 4.16% korting.

Voor Adobe Stock geeft FamilyCard je op een maandabonnement en op een jaarabonnement met maandelijkse afbetaling €24 korting op de eerste maand. Bij aankoop van 1 stockfoto krijg je 4.16% korting en op het pakket van 3 assets/ maand 42.5% korting.
 

👉 Voor de studenten geldt er nu bovendien een extra promotie! Zo krijg je tot 02-09 één maand gratis!
 

Waanzinnig toch? Activeer hier jouw klantenkaart voor Adobe.

 

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)