Black Friday: de beste now or never deals!

Black Friday: de beste now or never deals!

Black Friday: de beste now or never deals!

Black Friday is coming! Het uitgelezen moment om een ware koopjesveldslag te winnen. Black Friday is ondertussen al zo bekend in België dat heel wat consumenten bewust hun aankopen uitstellen tot deze periode van het jaar. Winkels en handelaars spelen daar dan ook gretig op in door hun beste deals en kortingen uit de kast te halen. Ideaal voor wie al een tijdje iets op het verlanglijstje heeft staan of volledig wil losgehen met het shoppen. Het grote gedrom aan de winkeldeuren moeten we waarschijnlijk niet verwachten - dank u Miss Corona (oogrol) - maar niets houdt je tegen om er vol op los te struinen op je favoriete online shops. 

Een kort geschiedenislesje

Je weet maar nooit dat je er eens kan mee scoren in een quiz, maar waar komt die Black Friday eigenlijk vandaan? Het fenomeen is overgewaaid uit de VS en valt daar de dag na Thanksgiving. Het is een vrije dag voor alle Amerikanen en een uitgelezen kans voor de winkels om daar massaal op in te spelen en grote kortingen aan te bieden. Er bestaan twee theorieën over de oorsprong van de term 'Black Friday'. De eerste dateert uit de jaren 60. ‘Black Friday’ werd voor het eerst georganiseerd in de stad Philadelphia. Op die dag was er een verkeersdrukte van jewelste, in en rond de stad, het zag er letterlijk ‘zwart’ van het volk. Begin jaren 80 dook er nog een andere theorie op. Amerikaanse winkeliers zouden op 'Black Friday' voor het eerst in het jaar uit de rode cijfers geraken en effectief winst boeken. In de boekhouding werden winstcijfers altijd weergegeven in, jawel zwart. Welke theorie ook de juiste is, Black Friday luidt sowieso het kerstseizoen in. 

Black Friday gekte in de Apple Store in New York

Ook in België steeds populairder

Het was een kwestie van tijd dat Black Friday ook in ons land voet aan wal zou krijgen. Bij ons is het nu immers ook volop de periode dat we op zoek gaan naar cadeaus, hetzij voor sinterklaas, hetzij voor kerst. Een koopjesdag komt op dit moment dan ook als geroepen. Terwijl we in Amerika echt spreken van een stormloop, gaat de Belg toch rationeler te werk en veel doelgerichter kopen. Zo blijkt uit recent onderzoek dat 67% van de millennials al exact weet wat ze willen kopen. Voor deze producten gaan ze zeer doelgericht op zoek naar de beste prijs. Herkenbaar?

 

(E-)shop lokaal

Oorspronkelijk waren het vooral de grote webwinkels die tijdens Black Friday uitpakten met aantrekkelijke kortingen en deals. Vandaag springen ook bekende merken op de kar en zelfs lokale winkels bieden hun waren aan met een Black Friday korting. Hoewel het koopevent al aan een opmars bezig was, is de groei dit jaar wel echt spectaculair te noemen. Daar heeft natuurlijk dat hevig om zich heen zwaaiende virus mee te maken. Door een verplichte sluiting zijn heel wat winkels op zoek gegaan naar alternatieven om hun producten aan te prijzen. Er werd sterk ingezet op online en de kleinere handelaren pikken dan nu ook graag een kruimel mee van het ganse Black Friday-gebeuren. Voor hen is het vaak ook een middel om een deel van hun collectie waar hun duur verdiende centen inzitten, toch nog te kunnen verkopen. Dit jaar zijn ze dan ook met velen die zich overgeven aan de koopjesmadness. Voor jou betekent dat een groot aanbod om uit te kiezen en een manier om de Belgische winkelier te steunen door bewust lokaal te shoppen. 

Superkortingen en megadeals

Tijdens Black Friday vliegen de kortingen je letterlijk om de oren. Elke winkel heeft zijn eigen manier om koopjes aan te bieden. Sommige winkels komen een week lang elke dag met één speciale deal, anderen geven meteen een aanzienlijke korting op hun hele collectie of voorzien een gigantische korting tot -70% op een selectie artikelen. Bekijk alvast onze Black Friday overzichtspagina met de beste deals van onze partners. Uit recent onderzoek blijkt dat Belgen het snelst overstag gaan voor 2 halen, 1 betalen of stapelkortingen. De producten die we het liefst kopen tijdens Black Friday, en waar je dan ook de beste deals kan scoren, zijn elektronica, kledij en schoenen, beauty-artikelen zoals parfum en make-up en huishoudelijke apparaten. Dit jaar komen de superkortingen ook uit de meest onverwachte hoek. Zo schudden zelfs onderwijsinstellingen fikse kortingen uit hun mouw. Word het een dress to impress of een cursus Spaans?

Online shoppen? Piece of cake!

Tijdens de eerste lockdown zetten heel wat Belgen hun schroom voor online shoppen opzij en gingen ze voor het eerst grasduinen èn kopen op webshops. Deze trend heeft zich gewoon verder gezet waardoor niet alleen de jongeren, maar ook ouderen zich comfortabel voelen met online shoppen. Als er toch nog wat onzekerheid is, dan is het vooral omdat we het product online niet eerst kunnen aanraken, voelen of passen. De meeste webwinkels hebben weliswaar een degelijk retourbeleid waardoor men ook hier steeds minder gaat over vallen. Omdat er deze keer, onder andere door corona en de lockdown 2.0, vooral online geshopt zal worden, hebben heel wat winkeliers extra ingezet op een goede inrichting van hun webwinkel. Een overzichtelijke homepage, goed aangeduide categorieën, duidelijke afbeeldingen en sfeerfoto’s, een sprekende review, enz. moeten de winkelbeleving voor de shopper optimaal maken. Zo onderscheiden de winkels zich en treden ze op als een echte expert in hun branche. Hierdoor wordt het vertrouwen van de consument om online te shoppen alleen maar groter.

Be prepared!

Ben jij al ingeschreven op de nieuwsbrief van je favoriete webwinkels? Zeker doen, want zo ben je als eerste op de hoogte van de sales die ze in petto hebben of kan je al genieten van een early bird actie. Met een prima voorbereiding ben je immers helemaal klaar om de beste koopjes te strikken. Ga bijvoorbeeld nu al een kijkje nemen op je favoriete webshops. Op de meeste webshops kan je een wishlist aanmaken. Vink alle items aan die je wil scoren. Zo kan je op Black Friday meteen je verlanglijstje raadplegen en zie je in één oogopslag of je favoriete stuks in de aanbieding zijn. Check op voorhand of retourneren gratis is. Vooral voor kledij is dit wel een aanrader. Sommige winkels breiden ook hun retourtermijn uit. Gratis verzending is ook altijd aardig meegenomen. Bepaalde online winkels bieden alternatieve bestelmethoden aan zoals Click & Reserve of Click & Collect. Let ook op de leveringsvoorwaarden. Kan je afhalen in de winkel, bij een ophaalpunt in de buurt of leveren ze aan huis? Allemaal handige weetjes die je best op voorhand nakijkt. Hoewel sommige winkels al een hele week Black Friday deals aanbieden, zal het gros van de online shoppers toch pas vrijdag hun slag slaan, dus wees voorbereid! Ontdek hier alle Black Friday deals van onze partners. Activeer zeker je Family Card voor je aan het shoppen gaat. Zo heb je ook nog eens extra voordeel op je Family Card account. Laat de Black Friday madness maar komen en go loco!!

 

Nieuws van onze webshops

Ontdek de nieuwste aanbiedingen bij onze webshop-partners

Back to School met verhoogde korting bij Vanden Borre!

Wees voorbereid op het nieuwe schooljaar en neem een kijkje bij Vanden Borre en hun uitgebreid assortiment laptops. Nu tijdelijk met verhoogde FamilyCard-korting t.e.m. 18/09.

Lees meer…

Grote uitverkoop bij Zalando Lounge tot -80%!

Mega kortingen scoren? Snel dan naar Zalando Lounge voor -80% korting tijdens de grote uitverkoop!

Lees meer…

Back to School met De Bijenkorf! 🎓

Shop nu The North Face, Levi's, Ralph Lauren, Hugo Boss, Tommy Hilfiger en velen meer!

Lees meer…

Private sale verlengd tot 31/8 bij G-STAR

En als nieuwe G-STAR klant ontvang je op niet SALES items een verhoogde FamilyCard korting van 8%

Lees meer…

Tijdelijk verhoogde korting bij Zooplus! 😻

Bij Zooplus krijg je nu tijdelijk EXTRA korting! 3% voor nieuwe klanten en 0.75% voor bestaande klanten! Verwen jij jouw huisdier met wat lekkers of nieuw speelgoed?

Lees meer…