Laatste update 05•01•2022

Gezelligheid verwarmt deze winter ons interieur

DECO

De belangrijkste woontrends voor de winter 2021 op een rijtje.

Gezelligheid verwarmt deze winter ons interieur

Nog nooit hebben we zoveel tijd in ons huis doorgebracht als het afgelopen jaar. We zorgden dan ook voor een hypergezellige omgeving waarin we ons compleet thuis voelden. Ook dit najaar blijft het verlangen naar rust en gezelligheid groot. Knusheid rules waardoor thuiskomen nog fijner wordt.

Over natuurlijke materialen, herfsttinten en atypische woonaccessoires.

Volgens de Bijenkorf heb je drie basiselementen nodig om een interieur knus en gezellig te maken: natuurlijke materialen, warme herfsttinten en woonaccessoires met veel structuur.

Hout in alle vormen

Klein meubilair in warm hout haal je makkelijk in huis en zorgt meteen voor een huiselijke sfeer. Een houten krukje draperen met een schapenvelletje of een salontafeltje uitbreiden met kleurige poefs en grote zitkussens in zachte kleuren zorgen voor een instant coziness gevoel. 

Een knuffelzachte plaid op de sofa doet je vervolgens snoezen als een kitten. Voeg daar nog een paar kaarsen aan toe en je tilt je interieur in geen tijd naar een hoger gezelligheidslevel.

Herfstig rood en winters groen

Verschillende materialen, structuren en stijlen combineren heeft steeds een verrassend effect en met kleuren is dat net zo. Het hoeft geen kakofonie te worden, maar met een mix match van gelijkaardige tinten creëer je zonder moeite een interieur dat harmonie en rust uitstraalt. Ook met een ton sur ton look zit je goed. De kleuren van dit najaar evolueren van warme roodtinten tot krachtige, ingetogen kleuren zoals winters groen en nachtblauw. Dit kleurenpalet vinden we massaal terug in allerlei woonaccessoires zoals vaasjes, schaaltjes, kandelaars en zelfs wanddecoratie.

Geurig hout en kruidige toetsen

Wil je die gezellige sfeer nog extra benadrukken in je interieur? Dan mag een geurkaars, geurstokjes of een huisparfum niet ontbreken. Het leuke eraan is dat je zelf een geurtje kan kiezen dat je het meest aanspreekt. Je kan ook makkelijk eens wisselen van geur. De meest bekende geuren zijn vanille en dennen, maar ondertussen zijn er tientallen andere aroma’s die voor een echte geursensatie zorgen. Favoriete najaarsgeuren zijn onder andere cederhout, musk, kruidnagel en vers stro.

Japandi: Scandinavische stijl 2.0

Het Japans minimalisme is een stijl die warme elementen en natuurlijke materialen combineert. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Japandi boomt dit seizoen. In een Japandi interieur staan eenvoud en rust voorop en worden warme en sfeervolle accenten gelegd met woonaccessoires in rijke kleuren en structuren. Zachte texturen of prints met een zweem uit het Verre Oosten zijn de perfecte aanvulling in een Japandi interieur.

 

De absolute musthaves voor het najaar vind je nu bij De Bijenkorf. Met hun najaarscollectie woonitems creëer je een harmonieus interieur waarin je elke dag opnieuw thuiskomt.

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)