Naar Frankrijk deze zomer? Themapark Puy du Fou moet je beleven!

Naar Frankrijk deze zomer? Themapark Puy du Fou moet je beleven!

Naar Frankrijk deze zomer? Themapark Puy du Fou moet je beleven!

Puy de Fou is een historische themapark 3 uur ten zuidwesten van Parijs gelegen op het platteland in de prachtige driehoek tussen Nantes, Angers en La Rochelle in de mooie Vendée streek.   FamilyCard kreeg deze maand een 2 daagse rondleiding en werkelijk; je hoeft helemaal geen fan te zijn van pretparken om toch laaiend enthousiast terug te komen van Puy du Fou.  Zeker voor liefhebbers van groots spektakel en show. Je valt er van de ene verbazing in de andere.   Het park is dan ook volledig gebaseerd op shows, waardoor het heel verschillend is ten opzichte van de meeste attractieparken.  Via een blog of video valt het moeilijk te beschrijven; je moet het vooral zelf beleven!  

Weinig bekend in Vlaanderen, maar wereldwijd erkend en gerenomeerd

Vertrek je deze zomer op vakantie naar Frankrijk met de kids?  Dan is Puy de Fou zeker een mooie aanvulling.   Met 20 shows om uit te kiezen is er een zeer breed aanbod waar je optimaal twee volle dagen voor moet uittrekken. In Vlaanderen kennen we Puy de Fou nog nauwelijks, toch kreeg het vele internationale erkenning en meerdere prijzen.  In Frankrijk is het een waar monument. 

De liveshows duren ongeveer 20 minuten tot een half uur. Voor de grote shows werd een waar amfitheater gebouwd waar 7.000 toeschouwers meerdere malen per dag een groots spectakel te zien krijgen.  Wij waren vooral verrast door de subtiele opbouw van elke show, bestaande uit meerdere verrassingselementen met steeds een erg knappe apotheose.

Must see shows van Puy du Fou

Met 20 shows is het kiezen geblazen;  wij helpen je graag een handje.  De niet te missen spectakels zijn volgens ons:

LE SIGNE DU TRIOMPHE
Gladiatorengevechten en wagenrennen vinden plaats in een indrukwekkend Gallo-Romeins stadion, in de schaduw van een authentiek Romeins velum dat is gerestaureerd in de Puy du Fou.

LE BAL DES OISEAUX FANTÔMES
330 adelaars, valken, gieren, wouwen en uilen cirkelen in de lucht, strijken tegen het publiek aan, of zingen dit betoverende ballet. het spektakel van alle vogels in volle vlucht samen is het resultaat van een project van 25 jaar.  Er is zelfs een opleidingsschool ter plaatse ontstaan.

LES VIKINGS
Plots stappen Viking-krijgers uit hun imposante longships om het rustige dorpje te plunderen. De show maakt gebruik van geweldige speciale
effecten.

MOUSQUETAIRE DE RICHELIEU
Onze gids Manon was 5 jaar lang hoofdactrice in deze show en is erg goed geplaatst om ons een inkijkje te geven.  Zwaardduels, flamencodansen en paardensport
stunts; deze show gaat over een onmogelijke liefde in het hart van de 17e eeuw. Dit enorme theater is uitgerust met het grootste toneelgordijn ter wereld.

LE SECRET DE LA LANCE
In de Honderdjarige Oorlog gaat een jonge herder-dess op zoek naar de geheimen van een lans
die de macht heeft om het kasteel te beschermen. Voor deze show creëerde Puy du Fou een enorm bolwerk van 8 meter hoog en 60 meter lang dat volledig verdwijnt in het volle zicht van de toeschouwers.

LE DERNIER PANACHE

Het tragische lot van François-Athanase Charette de la Contrie, een Franse marineofficier en held van
de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, wordt uitgevoerd in een groots 360°-podium. Deze ongeëvenaarde prestatie vindt plaats in een revolutionaire hal van 7.500 m2“Le Théâtre des Géants“.

 

6 thema hotels - midden de natuur mét EXTRA korting uiteraard via FamilyCard!

Laat uw reis door de tijd nog even voortduren en reserveer een compleet arrangement in één van de thema hotels.

 

De video geeft alvast een goede indruk, al hebben we zelf ervaren dat je het ter plaatse moet beleven!

 

 

 

 

Nieuws van onze webshops

Ontdek de nieuwste aanbiedingen bij onze webshop-partners

Back to School met verhoogde korting bij Vanden Borre!

Wees voorbereid op het nieuwe schooljaar en neem een kijkje bij Vanden Borre en hun uitgebreid assortiment laptops. Nu tijdelijk met verhoogde FamilyCard-korting t.e.m. 18/09.

Lees meer…

Grote uitverkoop bij Zalando Lounge tot -80%!

Mega kortingen scoren? Snel dan naar Zalando Lounge voor -80% korting tijdens de grote uitverkoop!

Lees meer…

Back to School met De Bijenkorf! 🎓

Shop nu The North Face, Levi's, Ralph Lauren, Hugo Boss, Tommy Hilfiger en velen meer!

Lees meer…

Private sale verlengd tot 31/8 bij G-STAR

En als nieuwe G-STAR klant ontvang je op niet SALES items een verhoogde FamilyCard korting van 8%

Lees meer…

Tijdelijk verhoogde korting bij Zooplus! 😻

Bij Zooplus krijg je nu tijdelijk EXTRA korting! 3% voor nieuwe klanten en 0.75% voor bestaande klanten! Verwen jij jouw huisdier met wat lekkers of nieuw speelgoed?

Lees meer…