Onze ervaring met Slow Cabins ®: zalig overnachten bij het vuur

Onze ervaring met Slow Cabins ®: zalig overnachten bij het vuur

Onze ervaring met Slow Cabins ®: zalig overnachten bij het vuur

De hectiek van het dagelijkse leven: notificaties op je smartphone. Racen naar je werk. Een overvolle tram of metro. Thuis komen, neerploffen in de zetel en alweer die schermtijd op je smartphone of via de televisie. De dagen vliegen voorbij en we lijken niet te beseffen dat we soms op automatische piloot doorheen het leven racen. Maar daar kwam gelukkig eventjes verandering in, dankzij twee heerlijke overnachtingen 'off the grid' in een Slow Cabin ®. De kids bleven achter bij de grootouders, dus eventjes tijd voor z'n twee.

Into the Wild

Slow Cabins bieden een ontsnapping aan de drukte van het typische vakantiepark, waar je tussen duizenden andere mensen in vakantiehuisjes samengeperst zit. In plaats daarvan vind je ze op afgelegen plekken in de natuur, ver weg van overvolle zwembaden en stedelijke chaos. Ze staan afzonderlijk en zijn omgeven door prachtige natuur.

Een Slow Cabin is een plek om even helemaal te ontspannen en te verbinden met de natuur. Onze Cabin stond op het privé domein van het Duras Kasteel, een groene oase van vele hectaren. Vanuit onze Cabin hadden we een prachtig uitzicht op de groene Haspengouwse velden en bomen.

Off the Grid, maar niet back to basics

De cabin zelf is opgebouw uit warme, rustgevende materialen, grote panoramische ramen. Wij hadden bij het binnenkomen meteen een warm, huiselijk gevoel.

De cabin waarin we verbleven, was volledig off-grid: dus zonder aansluiting op het elektriciteits- of waternet. "Oei, is er dan geen douche?", "moeten we dan zelf ons beddengoed meedoen?" en "kunnen we er wel koken?" waren vragen die meteen bij ons opkwamen toen we voor het eerst hoorden van het concept.

No stress, een Slow Cabin is een prachtige, comfortabele cabin waarin alle comfort aanwezig is. Met gefilterd regenwater wordt er gedoucht en afgewassen. Er staan twee gasvuurtjes en de cabin zelf is bijzonder netjes en voorzien van een opgemaakt bed. Hoewel wij tijdens onze vakanties doorgaans wel gesteld zijn op comfort, hadden we gedurende ons verblijf geen seconde het gevoel dat we iets tekort kwamen.

Gezellige tijden bij het knisperende kampvuur

Geen zorgen, je hoeft geen jarenlange scoutservaring te hebben om uit de vuurschaal die zich buiten je cabin bevindt, vuur te toveren. Er is een voldoende hoeveelheid gedroogd brandhout aanwezig en dankzij de eco-friendly aanmaakblokjes heb je in een mum van tijd een prachtig kampvuur. Howel het buiten maar 6 graden was, genoten wij bij de knetterende vlammetjes toch van een apéro, terwijl de nacht zachtjes viel en het rondom ons langzaam donker kwam. Wij kozen ervoor om onze smartphones binnen te laten in de Cabin, zodat we echt eventjes tijd hadden voor elkaar en voor al het mooie dat de natuur rondom ons te bieden had.

Slapen bij de vlammetjes van de haard

Eens terug binnen, konden we bij het haardvuur genieten van de gezellige warmte. Het bed stond praktisch naast de haard, dus vanuit je bed konden we genieten van de warme vlammen, terwijl we zalig onder het donsdeken in slaap dommelden.

Hebben we onze televisie gemist? Géén seconde. Bovendien hoefden we ons geen zorgen te maken over het vinden van ontbijt de volgende dag, omdat dit al in onze koelkast was geleverd - allemaal lekkernijen uit de regio. Het bed was comfortabel en bood via een panoramische ruit prachtig uitzicht op de velden van de Haspengouwen-regio.

Met volle batterijen terug naar huis

Onze twee dagen in de Slow Cabin vlogen voorbij, en toch zijn ze zo intens beleefd. We konden eindelijk eventjes ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en echt verbinden met elkaar en de natuur. Het off-grid concept was voor ons perfect uitgebalanceerd tussen rust en comfort.

Reserveer nu met onze exclusieve kortingscode!

Je kan een Slow Cabin rechtstreeks boeken op hun website, gebruik onze onderstaande codes voor een mooie korting:

  • Gebruik de code: SLOWLOVE2023 voor 25% korting op overnachtingen op Valentijn zelf (13-15/02)
  • Gebruik de code FAMILYCARDXSLOWCABINS tot 06/04 voor 15% korting op alle verblijven dit jaar.

En vergeet uiteraard je Familycard klantenkaart niet te activeren voor jouw extra spaarvoordeel!

Nog vragen i.v.m. je Slow Cabin? Hier lees je alle veestgestelde vragen op hun website.

Nieuws van onze webshops

Ontdek de nieuwste aanbiedingen bij onze webshop-partners

Holiday Deals bij Samsung! 🌞

Krijg tot €500 voordeel op meer dan 200 producten bij Samsung & ontvang nog EXTRA korting via je Familycard! 🤩

Lees meer…

Tijdelijk verhoogde Familycard-korting bij Collect & Go!

Bestel nu je boodschappen via Collect & Go en maak kans op een dagje Pairi Daiza of een magisch verblijf tussen de dieren! 🤩

Lees meer…

Ontvang €30 korting op je boeking via je Familycard bij Eliza Was Here! 🌞

Heb jij zin om er even tussenuit te gaan en te kunnen genieten van de zon? Boek dan nu je last minute vakantie via Eliza was Here!

Lees meer…

Nood aan vakantie?

Boek nu je verblijf in Frankrijk via Evancy en geniet van je vakantie! 🤩

Lees meer…

Tijdelijk verhoogde Familycard-korting bij Collect & Go Deals!

Maak nu je boodschoppen via Collect en Go Deals en scoor daarmee de beste Deals! 🤩

Lees meer…