Laatste update 16•03•2021

Reizen in 2021: zo plan jij jouw zomervakantie

ALGEMEEN

Reizen in 2021: zo plan jij jouw zomervakantie

  Een nieuw jaar, nieuwe plannen en daar komt ook onze onuitputtelijke wanderlust om de hoek kijken. Deze periode van het jaar is voor de meesten het moment om de vakantiereis te boeken of een citytrip te plannen. We hebben immers heel wat in te halen, maar durven we nu al ‘all the way’ te gaan of moeten we nog even de kat uit de boom kijken? Reizen anno 2021 zal misschien anders verlopen dan pakweg in 2019, maar laten we vooral niet op onze reishonger blijven zitten. Die koffers pakken. Dat gaan we doen!

Flexibiliteit is key

Dit jaar een reis plannen, zal misschien wat meer tijd en voorbereiding vragen dan anders, maar hey, het vooruitzicht van deze zomer met je blote voeten in het zand te sippen aan een cocktail overtreft alle shizzle, toch? Corona deed ook de reissector kreunen en voor onder andere boekingsplatformen, reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen komt het er nu op aan om zo’n flexibel mogelijke oplossingen aan te bieden zodat er in alle veiligheid weer volop gereisd kan worden. Loop jij al warm om je volgende vakantie of trip te boeken? Met onze tips maak jij een kick-ass headstart voor je zomervakantie.

Waar wil ik heen?

Je kan natuurlijk kiezen voor een vakantie in eigen land, maar snak je naar een zonovergoten bestemming of wil je een nieuw oord ontdekken? Dan is het fijn om op voorhand te weten wat de regels daar zijn en wat allemaal mogelijk is ter plaatse. Via https://covidcontrols.co/traveller-entry vind je een wereldkaart met een handig overzicht van de situatie per bestemming. Eenmaal de toediening van het vaccin in de verschillende landen op kruissnelheid komt, zal deze kaart alleen maar positiever gaan kleuren. Zeker voor Europa verwacht men gunstig reisadvies, wat ook inhoudt dat je bent verzekerd als er op reis toch iets misgaat.

Kies voor boekingen met royale wijzigings- en annuleringsvoorwaarden

Wanneer je een vlucht of accommodatie boekt, check dan zeker goed de wijzigings- en/of annuleringsvoorwaarden. Niets is nog teleurstellender dan je reis die niet doorgaat, als je ook nog (een deel van) je geld kwijt bent. Sommigen garanderen een volledige terugbetaling, terwijl anderen een reisvoucher aanbieden. Wil je een vlucht boeken, dan kan je op zoek gaan naar de aanbieders met de meest flexibele boekingsvoorwaarden. Via onder andere Booking.com zijn er heel wat accommodaties en hotels  die een annulatie zelfs tot 24u op voorhand toelaten. Door grondig je huiswerk op voorhand te doen, maak je het jezelf al een stuk makkelijker om je favoriete zomervakantie te plannen.

Hygiëne en veiligheid: top of mind

Niet dat we er vroeger – ’t is te zeggen voor Covid-19 – geen oog voor hadden, maar ondertussen zijn we toch al echte connaisseurs op vlak van hygiëne en veiligheid geworden. We verwachten dan ook dat we in alle veiligheid en onder de beste omstandigheden een vlucht kunnen nemen om daarna in te checken in een nette en schoongemaakte kamer in ons hotel. De meeste luchtvaartmaatschappijen en accommodaties zijn trots op de maatregelen die ze hiertoe nemen en gaan hier dan ook uitvoerig over berichten op hun website of platform. Feedback van gasten is trouwens ook een goede graadmeter om een accommodatie te raten op vlak van netheid en hygiëne. Absoluut het checken waard dus.

Voed je reislust

Krijgen je reisplannen vorm, maar heb je nog de spreekwoordelijke schop onder je kont nodig om helemaal overstag te gaan? Lees reisadviezen, blogs (zoals deze :-)) en andere info over je bestemming of de evolutie in de reissector. Zo zal je enthousiasme alleen maar groeien en heb je eindelijk iets om naar uit te kijken. Nog inspo nodig? Lees alvast onze reistrends voor 2021.

Reizen 2.0

Ook Booking.com deelde haar reisvoorspellingen voor 2021 en dat leverde een aantal aanvullende inzichten op in de nieuwe eisen en verwachtingen van reizigers in het algemeen. Door bijna een jaar in ons kot te moeten blijven, hunkeren we om uit te breken en het verlangen om op reis te vertrekken is sterker dan ooit. Meer zelfs, 53% geeft aan nu nog meer van de wereld te willen zien en 61% meent dat ze reizen - of op vakantie gaan in het algemeen - niet langer als een evidentie gaan beschouwen. Covid-19 betekende voor heel wat mensen een financiële opdoffer en dat weerspiegelt zich ook in het reisgedrag. We zullen veel prijsbewuster te werk gaan bij het zoeken en plannen van een reis. We willen waar voor ons geld en promoties, deals of speciale kortingen zijn daarbij heel welkom. Zoals we al eerder aanhaalden, toont ook Booking.com aan dat 74% van de reizigers wil dat reis- en boekingsplatformen 100% transparant zijn in hun annulatievoorwaarden, restricties en verzekeringen.

Staycation of ...?

Wordt het een homerun of gaan we strike voor een vakantie in het buitenland? Hier zijn de meningen quasi gelijk verdeeld. 46% geeft aan een trip te plannen in eigen land en 43% wil toch even voet op vreemde bodem zetten. Van een roadtrip of een verre bestemming blijven we liever nog even dromen. Dat reizen, naast eten en drinken, bijna een basisbehoefte is, bewijst ook de 95% van de reizigers die regelmatig op zoek gaat naar vakantie inspiratie. Een andere opvallende vaststelling is dat meer dan de helft (53%) van de reizigers wereldwijd in de toekomst duurzamer wil reizen. Covid-19 heeft mensen meer bewust gemaakt van welke impact reizen heeft op het milieu en de plaatselijke gemeenschappen. Zodra de reisbeperkingen worden opgeheven, verwacht men dan ook een tendens te zien dat mensen niet alleen zichzelf willen beschermen, maar ook de plaatsen die ze bezoeken. Booking.com stelt verder dat het gebruik van technologie een cruciale rol zal spelen om zich aan te passen aan een nieuw type reiziger. Een minimum aan interactie en een automatisering van routinematige reisprocessen zullen meer en meer standaard worden. Een reis boeken voor de zomer? Wij geloven erin! Laat de globetrotter in je los en wacht niet langer om je vakantieavontuur te plannen!

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)