Laatste update 01•06•2021

Zo maak je van je tuin de place to be

LIFESTYLE

Met de zomer in het vooruitzicht kijken we ernaar uit om onze tuin zomerklaar te maken en aan te kleden zodat we er een gezellige buitenspot van maken.

Zo maak je van je tuin de place to be

Nog nooit was het buitenleven zo populair als nu. In de winter kregen we het warm rond een vuurschaal en met de zomer in aantocht kijken we er naar uit om het met onze buitenbubbel extra gezellig te maken in onze tuin. Haal je groene vingers maar uit hun winterslaap, schakel wat hulp in van die immer enthousiaste kroost van jou en maak van je tuin dat klein stukje paradijs op aarde waar je maar blijft van genieten.

Ontdek bij Lidl-Shop.be:

Groene vingers 'in da house'

Het voorjaar is de ideale periode om onze tuin klaar te stomen voor een lange, hete zomer. Want, oh boy, kijk jij er ook zo naar uit om relaxt in je hangmat te liggen met een goed boek of een koffietje te drinken op het terras? Wij alvast ook. Daarom halen we nu ons tuingereedschap van onder het stof en trekken we onze tuinhandschoenen aan. Om onze tuin een heuse opfrisbeurt te geven, kijken we eerst hoe ons gazon eraan toe is. Een eerste maaibeurt is alvast een goede graadmeter om te zien hoe je lapje gras erbij ligt. Zijn er kale plekken waar je opnieuw wat gras moet zaaien? Of heeft de grond wat extra voeding nodig? Je zal zien dat het gras in no time goed gaat groeien zodat jij een zomer lang uitkijkt op een groene, levendige grasmat.

 

Je merkt nu al dat hier en daar de planten hun kopjes komen bovensteken. Voor alles weelderig begint te groeien, plan je best nog een snoeibeurt in. Zet je haag een stukje korter en verwijder dorre takken en eventuele bloemknoppen. Zo krijg je sterke planten die mooi groeien. Ook onkruid wieden mag je alvast op je 'to do-in-de-tuin' lijstje zetten. Wil je het ganse jaar door genieten van een piekfijne tuin die meedeint op de seizoenen? Met deze handige tuinkalender krijg je alvast een praktisch overzicht per maand van de belangrijkste tuinklusjes. Zo weet je perfect wanneer wat moet gebeuren zodat je tuin er steeds tiptop uitziet.

Vergeet ook je terras, tuinpaden of groenpartijen niet! Verwijder eventuele groenaanslag of geef je terras en tegels een grondige poetsbeurt.

Funtuinieren met de kinderen

Als het begint te kriebelen om met zaadjes, planten en potjes aan de slag te gaan, hoef je meestal niet veel moeite te doen om ook de kinderen mee op sleeptouw te krijgen.

Zo maak je tuinieren ook voor kinderen fun:

  • Voorzie een hoekje of een kweekbak in de tuin waar ze zelf hun groenten kunnen planten of zaaien. Maak er meteen een leuk projectje van en laat ze bijvoorbeeld elke dag een foto nemen zodat ze de evolutie van het groeien van dichtbij kunnen volgen.
  • Geheugensteentjes maken. In plaats van stokjes te zetten waar je wat hebt geplant, laat je de kinderen geheugensteentjes maken. Laat ze tijdens een wandeltocht enkele gladde, platte stenen verzamelen. Tijdens een regenachtige namiddag kunnen ze ze dan beschilderen met guitige groenten en/of fruitgezichtjes.
  • Maak samen een insectenhotel of een vlindercafé. Zoemende bijtjes, kleurrijke vlinders, het hoort gewoon bij de lente en de zomer. Plant extra veel bloemetjes of maak voor 'the bugs and the bees' een eigen huisje met takjes, blaadjes, riet, enz. Zo maak je de insecten blij en heb jij meer biodiversiteit in je tuin, tot groot jolijt van de kiddo’s.
  • Richt een kinderhoekje in. Geef ze een eigen plekje in de tuin waar ze niet alleen groenten of kruiden kunnen planten, maar ook ravotten, schatten begraven, moddertaartjes bakken, enz. Zo vermijd je ook dat ze heel de tuin gaan omwoelen. Een win-win noemen we dat :-). 
     

Eigen kweek

Wat kan er tippen aan een bord vol lekkers uit je eigen moestuin? Niets, toch? Groenten, fruit en kruiden kan je met heel veel liefde en een een beetje geduld makkelijk zelf kweken. Is het de eerste keer? Kies dan voor soorten die bijna altijd een succesvolle oogst geven zoals sla, courgette, wortels, cherrytomaatjes, radijsjes, bonen, …. Heb je al wat meer ervaring of komt de Wim Lybaert in je naar boven en durf je je toch wagen aan een ‘moeilijkere’ soort? Ga dan bijvoorbeeld voor tomaten, paprika, bloemkool, broccoli, enz. Met dit stappenplan start jij alvast als een echte pro met je eigen moestuin. En dan oogsten maar!

 

Zo geef je je tuin een zalige vakantie-vibe

Met een mix van gezellige hoekjes, kleurrijke tuindecoratie, sfeervolle verlichting en bijzondere vondsten creeër je het ultieme vakantiegevoel in je tuin.

De gezellige sfeer van binnen projecteren we graag naar buiten en valt meestal meteen op in onze tuinmeubelen. Een loungeset voor een apero of een gezellig onderonsje met vrienden is de perfecte uitvalsbasis voor een lange zomeravond.

Een mocktail en een goed boek zijn dan weer de perfecte extra’s om een namiddagje te relaxen op je ligbed of in een hangmat.

Ook als je enkel een balkon hebt, kan je er een gezellig plekje van maken. Met een leuke bistroset is het zalig verpozen na een drukke dag. Denk daar nog wat leuke bloempotten bij of bloembakken aan je ballustrade en zo geniet je maximaal van de zalige buitenlucht.

Sierkussens in kleurrijke prints, decoratieve plantenbakken, sfeervolle tuinverlichting in de vorm van een stijlvolle stalamp of vrolijke lampionnetjes zijn daarbij de onmisbare smaakmakers voor een wauw-effect.

De nieuwste trends in tuinmeubelland

Is je tuinmeubilair aan vernieuwing toe? Dan zetten we graag de belangrijkste tuinmeubeltrends van dit jaar op een rijtje.

  • Tuinmeubelen met rotanlook: natuurlijke kleuren en materialen zijn voor deze zomer opnieuw all over the place. Vooral voor loungesets is dit een dankbaar materiaal om meteen een warme en gezellige sfeer te creëren.
  • Zwart en antraciet: nog steeds de meest favoriete tinten voor tuinmeubilair. Het zijn dan ook kleuren die pit geven aan je buitenruimte en tegelijk makkelijk combineerbaar zijn met andere kleuren en materialen zoals hout.

  • Palletbank: Upcycling is zowel voor je interieur als voor buiten aan een sterke opmars bezig. Ben je een beetje handig dan tover je uit een stapel palletten een loungehoek en zelfs een tafeltje. Met een set zachte palletkussens zorg je voor de finishing touch en heb je een originele blikvanger in je tuin.
  • Tuinmeubelen met stoffen kussens: Net zoals binnen, plof je nu ook buiten in je tuinzetel. Gestoffeerde tuinzetels zijn niet alleen heel comfortabel om in te zitten, maar zijn gemaakt uit weersbestendige en waterafstotende stof waardoor je elk moment van de dag heerlijk kan ontspannen in je buitenomgeving.

Outdoor living = outdoor cooking

Buiten koken en tafelen. Het hoort gewoon bij het buitenleven. Voortaan tover jij niet alleen culinaire hoogstandjes op tafel vanuit je keuken, maar ook vanuit je kooktuin.

Een barbecuestel is sowieso een musthave, maar met een buitenkeuken of een tuinhaard tover je wel wat meer op tafel dan een klassiek barbecueworstje. Tel daarbij nog de juiste buitenkookaccessoires en je bent perfect uitgerust om als een echte buitenchef aan het kokerellen te gaan.

En waar zetten we al die schalen met heerlijke salades, vlees en vis? Op tafel natuurlijk. Een lange tuintafel nodigt steeds uit om niet alleen samen te eten, maar ook gezellig wat te keuvelen of een gezelschapspel te spelen. Kies eventueel voor een model dat je kan uitbreiden voor als je extra gasten hebt.

 

En als afsluiter van een perfecte zomeravond? Samen marshmallows op een stokje prikken en boven een zelfgestookt vuurtje houden. Heerlijk, toch?

Wil jij je tuin nog wat opsmukken tegen de zomer of is je tuinmeubilair aan vernieuwing toe? Ga naar Lidl-Shop.be en laat je verrassen door hun uitgebreid online tuinaanbod. Vergeet niet je online aankopen via Familycard te doen. Zo profiteer je van extra voordeel!

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)