Laatste update 08•09•2022

De nieuwe hype uitgelicht: Klarna - Betaal jouw aankopen achteraf

ONLINE SHOPPING

Betaal geen extra kosten

De nieuwe hype uitgelicht: Klarna - Betaal jouw aankopen achteraf

Als je regelmatig online shopt, dan heb je het misschien al eens zien staan: Klarna. Met 90 miljoen gebruikers is Klarna tegenwoordig wereldwijde leider als het gaat om betaal- en shopdiensten. Bij 250.000 webshops wereldwijd is Klarna één van de verschillende betaalmogelijkheden waaruit je kan kiezen om het bedrag van jouw online order te betalen. Het grote verschil tussen Klarna en andere betaalmogelijkheden zoals bijvoorbeeld Bancontact, VISA, MasterCard of overschrijving is dat je als shopper kan kiezen om jouw bestelling pas te betalen wanneer je jouw bestelling ontvangen hebt, tot 21 dagen na bestelling. Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen waarmee de Zweedse betaaldienst ook Belgische shoppers probeert te overtuigen. 

Hoe werkt het achteraf betalen? 

Wanneer je als klant kiest om jouw bestelling via Klarna te betalen, dan kan je jouw online order afronden zonder meteen te betalen. Net zoals wanneer je met een ander betaalmiddel zou betalen zoals bijvoorbeeld Bancontact, VISA, MasterCard, overschrijving of Payconiq vul je alle gevraagde gegevens in om jouw bestelling te ontvangen op het gewenst adres. Alleen hoef je hier dus geen betaalgegevens in te voeren, want de betaling van het totale orderbedrag zal pas plaatsvinden binnen een termijn van 21 dagen na het plaatsen van de bestelling. Ongeveer 2 dagen na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je een afzonderlijke factuur via e-mail. Om de betaling te vereffenen kan je de factuur downloaden en manueel betalen maar nog eenvoudiger is om de betaling via de Klarna app te regelen. Deze app kan je gratis downloaden voor iOS of Android. 

Extra bescherming voor kopers

Wanneer je er als consument voor kiest om jouw bestelling via Klarna te betalen, dan kies je er niet alleen voor om jouw bestelling pas binnen 21 dagen te betalen, maar kies je automatisch ook voor extra bescherming. Als er bijvoorbeeld iets mis is met de aankoop, dan kan je dit eenvoudig melden in de app waarna de medewerkers van Klarna dit meteen zullen uitzoeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer jouw spullen niet geleverd werden, wanneer er iets mis is met ontvangen artikelen, als je van gedachten verandert over jouw bestelling, ... Kortom, als koper kan je op jouw beide oren slapen als je kiest voor Klarna. 

Actief in België

Het hoofddoel van de betaaloplossingen van Klarna is om de shopbeleving van de consument te verbeteren. Dit doen ze door een flexibele, eenvoudige en vooral veilige manier aan te bieden om online aankopen te betalen. Heel veel webshops, waaronder ook webshops die actief zijn in ons land, kiezen er reeds voor om Klarna aan te bieden als één van de betaalmogelijkheden. H&M, A.S. Adventure, Omoda, About You, Emob, Juttu, ... zijn enkele voorbeelden van webshops waar je jouw bestelling via Klarna kan betalen. 

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)