Laatste update 07•07•2021

Buiten tafelen: tips voor een geslaagde barbecue

LIFESTYLE

Buiten tafelen: tips voor een geslaagde barbecue

De perfecte barbecue bij de Bijenkorf

Een bijzonder buitendiner begint uiteraard bij de perfecte barbecue. Daarvoor heb je niet per se een grote gas- of elektrische barbecue nodig. Met een kleine houtskoolbarbecue kun je de lekkerste barbecue recepten bereiden. Dit exemplaar van Boretti is bovendien makkelijk verplaatsbaar, waardoor je deze ook kunt meenemen wanneer je op reis gaat.

Ons favoriete visgerecht op deze barbecue is gegrilde zeebaars, gevuld met citrusvruchten, dille, look en sumac. Met dit gerecht waait er een warme wind uit het Midden-Oosten doorheen jouw tuin, balkon of terras.

Meer van Boretti

Buiten tafelen

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een heerlijk gerecht op de BBQ? Of wat dacht je van één van de heerlijke bijgerechten van Ottolenghi? Wortelsalade met komijn, appelsien, granaatappelpitjes en geiten-labne doet ons alvast watertanden! Voor de echte groenteliefhebber is er gekookte artisjok met saffraan-dressing, maar ook lauwwarme couscous-salade met gegrilde paprika mag niet ontbreken. 

Maak het geheel af met een prachtig Serax servies . Een Midden-Oosters feestje op tafel!

Bekijk hier alle kookboeken bij De Bijenkorf >>

Smaakmakers

De barbecue is niet compleet zonder smaakmakers zoals de luxe olijfolie van Liquido d'Oro en de bijzondere zoutmolens van Lie Gourmet. Garneer de gerechten met kruiden uit je eigen kruidentuintje van Baza.

Heb je de volgende dag nog wat eten over? Serveer dit dan met verschillende kazen, olijven en noten en creëer de perfecte zomerse aperitiefhapjes. Voeg ook druiven, dolma's en dadels toe voor die laatste Midden-Oosterse touch.

Hier vind je meer voor een geslaagde BBQ >>

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)