Laatste update 11•08•2021

De toekomst is groen - maak duurzamere keuzes

FASHION

Na de release afgelopen maandag van het nieuwe VN klimaat rapport is duurzaamheid & milieu actueler dan ooit.  Hoe kunnen we als mensheid een goed evenwicht vinden en op een verantwoorde manier duurzamere keuzes maken?  Heel wat retailers zijn zich hier meer en meer van bewust en hebben hierbij heel wat ambitie.  De Bijenkorf bijvoorbeeld neemt hierin duidelijk een voortrekkersrol en zet ten volle in op duurzaamheid.

De toekomst is groen - maak duurzamere keuzes

Na de release afgelopen maandag van het nieuwe VN klimaat rapport is duurzaamheid & milieu actueler dan ooit.  Hoe kunnen we als mensheid een goed evenwicht vinden en op een verantwoorde manier duurzamere keuzes maken?  Heel wat retailers zijn zich hier meer en meer van bewust en hebben hierbij heel wat ambitie.  De Bijenkorf bijvoorbeeld neemt hierin duidelijk een voortrekkersrol en zet ten volle in op duurzaamheid.

Om je te helpen bij het maken van een verantwoorde keuze, zijn al de duurzamere artikelen bij De Bijenkorf vanaf nu online voorzien van het groene bij-logo. Ze spreken van een duurzamer product wanneer het:

  • Gemaakt is met respect voor mens, dier en/of milieu
  • Bestaat voor minstens 50% uit duurzamere materialen of grondstoffen
  • Over de juiste certificering van de materialen of grondstoffen beschikt

Lees hier meer over onze nieuwste duurzamere items variërend van mode en accessoires tot woonitems en delicatessen.

En het stopt daarbij niet.  De Bijenkorf zet zich verder in voor Groen.  Ze streven naar een wereld waarin iedereen bewuste keuzes maakt en kwaliteit het wint van kwantiteit. Met impactvolle aanpassingen willen ze een verschil maken in het leven van de consument, hun partners en hen zelf. Hiervoor hebben ze verschillende duurzame doelstellingen opgesteld. Zo willen ze in 2025:

  • Uitsluitend duurzamere merken verkopen
  • Onze eigen CO2-uitstoot met 29,4% verminderen
  • De bij van de rode lijst van bedreigde diersoorten afhale

Duurzamere damesmode

Anno 2021 zijn er steeds meer modemerken met duurzamere collecties die bijvoorbeeld gerecycleerde stoffen of ecologische materialen bevatten. Zo vind je in de collecties van GanniSamsøe & Samsøe en Baum und Pferdgarten items van gerecycleerd polyester, gecertificeerd wol en biologisch katoen. Ontdek vanaf deze maand bij de Bijenkorf ook een exclusief assortiment met prachtige vintage en tweedehands kledingstukken en accessoires van merken als Burberry en Yves Saint Laurent. Met vintage koop je niet alleen een uniek kledingsstuk of accessoire, je verlengt ook de levensduur van het product. Dit bespaart grondstoffen, energie en afval van een nieuw product én zorgt voor een groene toekomst.

Ook op het gebied van cosmetica en verzorging zijn er grote duurzame ontwikkelingen gaande. De geuren van Abel en de verzorgingsproducten van Aesop zijn bijvoorbeeld volledig opgebouwd uit natuurlijke materialen en het skincare merk The Ordinary is 100% vegan en cruelty free.

Ontdek de volledige selectie duurzame damesmode

 

Duurzamere herenmode

De meeste mannen hebben meerdere jeans in hun kast liggen, maar wist je dat er gemiddeld 10.000 liter water nodig is voor één zo'n jeansbroek? Gelukkig brengen vooruitstrevende merken zoals Levi's daar verandering in.

Door het gebruik van katoen-hennep is er minder water nodig in de productie van hun nieuwe collecties, wat resulteert in schonere én gezondere bodems. En die perfect passende jeans? Die zit nog steeds even lekker. Combineer hem met een stoer T-shirt of een stijlvol hemd van biologisch katoen voor een geheel duurzame look.

Ontdek de volledige selectie duurzame herenmode

 

Duurzamere woonitems

Een duurzame levensstijl begint bij jezelf. Bij het eigen merk De Bijenkorf Home vind je dan ook enkel producten gemaakt van biologisch gecertificeerd katoen.

Maar er zijn nog veel meer woonmerken die bijdragen aan de visie op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft Dopper de plastic fles buitenspel gezet, verkopen ze bijenhotels van Baza en hoef je dankzij Kinfill geen schoonmaakmiddelen met schadelijke chemicaliën meer te gebruiken.

Daarnaast verduurzaamt De Bijenkorf hen dranken- en delicatessenafdeling. Je vindt er bijvoorbeeld chocolade van duurzame merken zoals Tony's ChocolonelyNeuhaus en Chocolates From Heaven en hen eigen De Bijenkorf koffie is voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk.

Bekijk de volledige selectie duurzaam wonen

 

De Bijenkorf introduceert VINTAGE aanbod

De Bijenkorf gelooft dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan. Om die reden kun je hier nu ook een exclusief assortiment met prachtige vintage en tweedehands kledingstukken en accessoires ontdekken. Met vintage koop je niet alleen een uniek kledingsstuk of accessoire, je verlengt ook de levensduur van het product. Dit bespaart grondstoffen, energie en afval én zorgt voor een groene toekomst.

 

 

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)