Laatste update 31•03•2021

De vele gezichten van Tenerife

TRAVEL

De vele gezichten van Tenerife

Tenerife wordt spontaan geassocieerd met vakanties voor zonnekloppers. Toch biedt dit Spaanse eiland voor de Afrikaanse kust veel meer dan zon en zee. De prachtige natuur, de rijke cultuur en de opkomst van gloednieuwe themahotels maken van Tenerife ook een gedroomde vakantiebestemming voor actieve vakanties. Kortom, de ideale remedie tegen een winterdip.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een eilandarchipel gelegen ten zuidwesten van Spanje, voor de Afrikaanse kust. Dankzij deze ligging heeft Tenerife een aangenaam subtropisch klimaat dat vrijwel het hele jaar door een garantie biedt op mooi weer.

Paradijs voor actieve vakanties

De prachtige natuur en het warme zeewater maken van Tenerife een ideale bestemming voor actieve vakanties. Velen trekken er naar toe voor een wandel- of fietsvakantie of om hun favoriete watersport te beoefenen. Golfliefhebbers kunnen dan weer genieten van een “green with a view”. Het eiland telt maar liefst 9 golfclubs die over het eiland verspreid zijn, de ene wat populairder, de andere wat exclusiever. Greenfees kunnen dus sterk verschillen.

Ongerepte natuur

De nationale parken van Tenerife behoren tot een van de meest waardevolle ecosystemen ter wereld. Bijna de helft van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied. Mountainbikers kunnen het eiland verkennen via de boswegen, zoals deze in het Corona Forestal natuurpark. Wandelaars kunnen er door de prachtige natuurparken trekken. Dichtbij de hoofdstad Santa Cruz heb je het Anaga park met zijn bergen, bossen en prachtige valleien en ravijnen die uitkomen op de oceaan. Het Teno natuurpark is dan weer gekend om zijn geurige laurierbossen. Topper is het “Parque Nacional del Teide dat sinds 2007 door de Unesco als werelderfgoed erkend wordt en dat het meest bezochte natuurpark van Europa is. Uniek is de grote biodiversiteit die te danken is aan het feit dat de vulcaan Teide een natuurlijke grens vormt tussen het droge zuiden en het groenere noorden. El Pico de Teide is met zijn 3.718 meter de hoogste vulkaan van Europa. Je kunt de top van de Teide bereiken worden via een kabelbaan die stopt op 3.555 meter, de rest moet je te voet doen, maar het overweldigend uitzicht loont de moeite. Het steile en kronkelige pad brengt je naar de vulkaanrand vanwaar je zich hebt op de krater die in 1909 voor de laatste keer actief was. Vanop de top van de berg kan je de rest van de Canarische archipel zien liggen: La Palma, Hierro en La Gomera in het westen; Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote in het oosten.

Piramides van Güímar

Bij het aan de oostkust gelegen plaatsje Güímar vind je de piramides van Güímar, zes piramides. Opvallend is dat de stenen niet uit de directe omgeving komen, maar dat het lavagesteente van elders op het eiland is. Tot heden is nog steeds niet met honderd procent zekerheid vastgesteld wanneer en hoe de piramides er gekomen zijn. Volgens sommigen zijn ze in een speciale astronomische positie geplaatst. Feit is dat op de dag van de zonnewende een dubbele zonsondergang kan worden gezien vanaf de grootste piramide. Dit komt doordat de zon achter de hoogste bergtop daalt, deze passeert, weer zichtbaar wordt en ten slotte achter de volgende bergtop weer verdwijnt. In 1988 werd het 65.000 m² grote gebied van de Güímar-piramiden geopend voor het publiek als etnologisch park.

Whale watching: een boottocht waard

De rijke zeebodem en de zachte temperatuur van het zeewater zorgen voor een rijke verscheidenheid van vissen en zeezoogdieren. Vooral de wateren ten zuidwesten van Tenerife zijn een ideale plek om walvisachtigen in vrijheid te spotten. Je kan er meer dan 20 soorten vinden, van de blauwe vinvis, de bultrug en de potvis tot de indrukwekkende orka, naast een zestal soorten dolfijnen die in de buurt van de boten blijven bij excursies, altijd tof om ze van zo dicht te kunnen bewonderen. De “Blue Boats” organiseren walviscruises met respect voor de dieren zodat die in alle vrijheid kunnen genieten van hun leefgebied.

Costa Adeje: het Zoute van Tenerife

In de jaren negentig, toen Playa de las Americas uit zijn voegen gegroeid was, begonnen projectontwikkelaars een nieuw toeristengebied aan te boren: de Costa Adeje. Er werd meteen hoog gemikt met luxehotels en fraaie boetieks met klinkende namen. Hiermee is deze kust de ideale plek voor een namiddag funshopping op niveau of een avondje dineren in grote stijl.

Hard Rock Hotel: nieuwe parel aan de Adeje kroon

Sinds kort heeft de Costa Adeje er een nieuwe parel aan de kroon bij: het Hard Rock hotel, een vijfsterrenhotel dat eerder al een succesvolle vestiging opende op Ibiza en behoort tot de Palladium hotelgroep, gespecialiseerd in luxehotels. Hard Rock hotel doet zijn naam alle eer aan: dit is een plaats voor muziekliefhebbers. Er worden concerten gegeven en DJ’s van wereldniveau komen er draaien. En uiteraard is muziek overal aanwezig: van rustige muziek om te chillen aan het zwembad tot de meer heavy stuff tijdens een van de vele concerten.

Chillen in de spa of sporten?

Wil je heerlijk ontspannen, dan kan dit in de Rock Spa met thermaal zwembad in openlucht, een fitness, een jacuzzi, hammam, sauna, kuren en massages.
Sportievelingen kunnen er tennissen of watersporten beoefenen. In de omgeving van het hotel is er ook een golfterrein en een duikschool. Het hotel heeft trouwens een directe doorgang naar het strand.

Entertainment voor iedereen

Hard Rock hotel is een hip hotel met alle mogelijke luxe die je je kan inbeelden. Het kijkt uit op het strand, heeft drie verwarmde zwembaden, 6 restaurants, van verfijnd Aziatisch tot authentiek mediterraans, 7 bars en ruime zonneterrassen waar het zalig toeven is. Hard Rock Hotel biedt heel wat entertainment voor jong en oud. De kids kunnen zich uitleven in de kinder- en jeugdclubs. Er is professionele kinderopvang voorzien voor baby’s vanaf 6 maanden. In de club zijn er georganiseerde activiteiten per leeftijdsgroep, ook voor tieners tot 17 jaar.

Luxe kamers en familiesuites

De kamers van het Hard Rock hotel stralen pure luxe en comfort uit. Vanaf de Silver Studio Suites heb je naast een regendouche ook een bubbelbad, een Nespresso machine, een flatscreen, een eigen terras en uiteraard een minibar, airco en gratis wifi. Er zijn ook suites voor gezinnen (2 volwassenen + 2 kinderen). Een kindvriendelijk luxeresort dat dankzij familie- en “adult-zones" garandeert dat elke gast optimaal van zijn verblijf kan genieten.

www.hardrockhotel.com
www.exclusive-destinations.be

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)