Laatste update 11•04•2022

Inspiratie voor een compleet en geslaagd paasfeest

DECO

Alles wat je nodig hebt voor een zalige Pasen

Inspiratie voor een compleet en geslaagd paasfeest

Meer dan ooit verlangen we naar verbinding en naar gezellig samenzijn met vrienden en familie. We leven op hoop en dat brengt ons meteen in de juiste paasstemming. Een tafel boordevol lekkers, kleurig servies, vrolijke decoratie en natuurlijk met het beste gezelschap van je huisgenoten, maak jij er thuis een zalig paasfeest van.

Bijenkorf

De leukste lentedecoratie en mooiste paastafel

Pasen is onlosmakelijk verbonden met de lente. De natuur komt in bloei en dat mag je gerust doortrekken in je interieur. Vrolijke kleurtjes fleuren je woning op en zorgen meteen voor een leuke paassfeer. Paasfiguurtjes voor op je kast, tafel of vensterbank, een paastak met wat versiering of een kleurrijk voorjaarsboeket passen perfect bij deze tijd van het jaar en brengen een positieve boost in huis.

Organiseer misschien een DIY-activiteitje om samen met de kinderen te doen. Er zijn massa’s ideetjes te vinden om je kids op een creatieve manier uit hun kot te lokken. Van het beschilderen van eitjes tot het maken van originele paashangertjes. Ze doen niets liever en zo kan je meteen een gepersonaliseerd tintje aan je paasversiering geven.

Houd je het liever wat neutraler? Decoratie in aardetinten is helemaal in en combineer je het best met zachte pasteltinten. Denken we maar aan vaasjes in frisse lentekleurtjes met een mooie bos bloemen in, theelichthouders in verschillende formaten, maar ook mooie kussens en plaids. Deze passen het hele voorjaar en vormen de perfecte aanloop naar de zomer. Ook een frisse lentegeur mag niet ontbreken om het voorjaar op en top te beleven. Met heerlijke geurkaarsen of een subtiel huisparfum breng je een heerlijke voorjaarsspirit naar binnen die zich verspreidt doorheen het ganse huis.

Foto: De Bijenkorf

Jouw mooiste paastafel

Als je paas- of voorjaarsdecoratie op punt staat, kan je de tafel dekken voor een overheerlijk paasfestijn met het gezin.
Hiermee kan je eigenlijk alle kanten uit. Met kleine kinderen rond de tafel mag die er gerust uitzien als een vrolijk gekleurde kermis. Servetten in een leuke vorm geplooid, opvallend gekleurd servies, een pastelkleurig tafellaken, placemats met een lachende paashaas… Wedden dat je kinderen bijna niet kunnen wachten om aan tafel te gaan? Zeker als je ook al enkele paasmandjes hebt klaargezet om straks eitjes te rapen in de tuin.

Is een meer stijlvolle paastafel jouw ding? Kies dan voor neutrale tinten, natuurlijke materialen en niet te veel verschillende prints. Houd je aan een bepaald kleurenschema en zorg dat alles wat op tafel komt matcht met hetzelfde kleurenpatroon. Onverwachte details wekken je tafel tot leven en geven extra cachet. Zo kan je de tafel opsmukken met geraffineerd bestek, gracieuze borden, elegante koffiemokken, enz. Mooie schalen of étagères vormen de centerpieces van je tafel. En dan volgt de laatste stap: de finishing touch. Heb je enkele voorjaarsbloeiers in de tuin? Pluk er enkele en zet ze in een mooi vaasje. Ook dat draagt bij aan een mooie tafel. Kaarsjes zijn eveneens onmisbaar en zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

Nog meer paasinspiratie opdoen? Bekijk de wooncollectie van de Bijenkorf en je vindt meteen enkele leuke mix match ideetjes om nog snel in huis te halen.

Paasontbijt of brunch?

Bij Pasen hoort natuurlijk ook wel wat smikkelen en smullen. Zijn het niet de chocolade eitjes die de paasklokken rondstrooien, dan is het dat verrukkelijk paasmaal dat je al doet watertanden.
Waarom de dag niet beginnen met een echt paasontbijt? Zorg dat de tafel al gedekt is de avond ervoor. Zo kan je allemaal meteen aan het paasfeest beginnen. Groen en geel zijn ontegensprekelijk de kleuren die we associëren met Pasen. Deze mogen dan ook gerust terugkomen in je ontbijtkommetjes, broodborden, koffiekopjes, enz. Het lentegevoel mag er letterlijk vanaf druipen. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een paasontbijt is een eitje. Een gekookt eitje presenteer je in een schattig eierdopje. Je kan natuurlijk ook variëren en zelf leuke receptjes met ei bedenken. Het resultaat kan je dan serveren in passende kommetjes. Of je kan ze gebruiken als paasdecoratie. Jij kiest of je je tafelgenoten verrast met echte eitjes of enkele exemplaren in chocolade.

Een paasbrunch is iets dat altijd goed scoort en bij veel gezinnen is dit zelfs een jaarlijkse traditie. Je kan lekker lang tafelen en je geniet van een variatie aan zoete en hartige, koude en warme hapjes en gerechten. Maak een selectie van de favoriete gerechtjes van je gezinsleden en vul dit aan met lekkernijen die je speciaal voor deze paasbrunch reserveert. Bak bijvoorbeeld eens een paasbrood. Een absolute lekkernij waar je allemaal samen kan van genieten.

Verse sapjes of smoothies brengen kleur op tafel en zien er extra aantrekkelijk uit in een leuke schenkkan of karaf. Een combinatie van hartige sandwiches en zoete broodjes serveer je op borden van verschillende formaten of zelfs op een serveerplank. Iets warms zoals een soepje doet het ook altijd goed tijdens een brunch. Die kan je opdienen in een diep bord, maar soep in een mok heeft toch net nog dat tikkeltje meer. Nog een gaatje over? Dan kan je je nog tegoed doen aan een taartplateau vol zoete verleidingen.


Wat heb jij nog nodig om je paastafel compleet te maken? De Bijenkorf selecteerde een speciale paascollectie om je paastafel tot in de puntjes af te werken.

Bijenkorf

 

 

 

 

 

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)