Laatste update 03•10•2021

Junglefever en funky knitwear: met deze modetrends gaan we het najaar van 2021 in

FASHION

Een nieuw seizoen, dus hebben we de nieuwste trends in de modewereld gespot.

Junglefever en funky knitwear: met deze modetrends gaan we het najaar van 2021 in

De zwierige zomerjurken en fancy zwembroeken mogen stilaan in de kast. We maken plaats voor onze herfstgarderobe en die mag dit najaar wel wat statements maken. Na een ingetogen periode is de knaldrang groot en dat mag je gerust laten blijken tijdens een uitgelezen shoppingmomentje. Blijf je bij je vertrouwde stijl of waag je je eens aan experimentje? Met de nieuwste modetrends zit je sowieso gebeiteld om als een stralende fashionista het najaar in te walsen.

In balans met jezelf en de natuur

Na een bizarre tijd, komen we stilletjes aan terug op ons positieven. Balans is hier het goede woord en dat voelen we niet alleen bij onszelf, maar ook in de mode. Enerzijds keren we terug naar het bekende en aan de andere kant wagen we ons aan iets nieuws, durven we zelfs helemaal los gehen. De natuur blijft daarbij een rijkelijke bron van creativiteit. Verre, tropische oorden inspireren voor frisse jungle -en dierenprints. Ook truien, rokjes, broeken en mantels in bruintinten, groen en terracotta linken naar de schoonheid van moeder aarde.

We say yesss to the dress (again)

Al waren ze nooit echt weg, maar jurken zijn dit najaar helemaal terug. En hoe! Met felle kleuren en eclectische prints scoor je echt wel een dress to impress. Lang of kort, het maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het zijn de details die spreken. Met heerlijke pofmouwen à la Bridgerton style of opvallende kragen met rushes en lintjes ben je helemaal on trend.

Ook de Boho Ibiza style van deze zomer blijft hangen, maar dan met bloemenprints die helemaal meedeinen op het nieuwe seizoen.

Mag het wat pittiger? Ook dierenprints vieren weer hoogtij. Vooral zebra’s waren duidelijk een bron van inspiratie voor heel wat modeontwerpers.

Feestjes kunnen weer en geef toe: een betere reden heb je niet nodig om je nog eens helemaal op te doffen. En geloof ons, schitteren zal je! Letterlijk zelfs met glanzende en glitterstofjes, pailletten, parels, franjes, … kortom the whole shebang.

Terug van weggeweest: de debardeur

Het ideale tussenlaagje voor de herfst. We verwelkomen opnieuw de debardeur. Ook gilets en bodywarmers zonder mouwen doen gretig mee en luiden een neo-bourgeois stijl in. Ga voor een exemplaar in tweed, met ruiten of in pied-de-poule en je look is compleet. Toch iets minder uitgesproken? Je hebt ze ook in zachte tinten, gebreid of gewoon in een effen stofje. Je vindt er zeker eentje op je lijf geschreven, want dit najaar kan je er echt niet naast kijken.

Gebreide truien voor hem en haar

Breisels zijn een vaste waarde in het najaar en uiteraard zijn ze dit jaar ook op het appel, weliswaar een tikkeltje anders. Grof gebreid, fijn gebreid, een kleurexplosie, een funky dessin, … noem maar op. Feit is dat alle knitwear gezien mag worden. Ook voor de gents en kiddo’s!

En die befaamde pofmouw? Yep, ook hier present. Architectonische mouwen of liever wat subtieler? Jij kiest!

Faux fur en ander zachts

En om nog even verder te gaan op de populariteit van knitwear, is er nog een andere trend die je verwent met zachtheid en comfort. Comfy wear blijft in trek en uit zich in warme tinten en zachte stofjes in de zin van faux fur, teddy, velours en corduroy. En dan hebben we het niet alleen over een jas of truitje met een hoge aaibaarheidsfactor.

Ga gerust all the way en laat je verleiden door de coolste laarzen in imitatiebont en een ski-chic muts voor erbij. Hoog knuffelgehalte alert verzekerd!

Iconische evergreens

Je hebt zo van die stukken die je jaar na jaar kan bovenhalen en die telkens weer scoren. De trenchcoat bijvoorbeeld. Je kan een trenchcoat dan ook echt op alles dragen: van een klassiek broekpak tot een skinny jeans met sportieve sneakers. En nog een pluspuntje: een trenchcoat staat nu net iets stijlvoller dan een gewone regenjas om je te beschermen tegen die eerste herfstbuien. Heb je er nog geen? Dit najaar kan je gaan voor een classic of ga je helemaal out of the box met een trench in een fel kleur zoals Barbie pink of een welige patchwork print. Ook mantels, de typische herfstjassen, capes en zelfs puffer jackets zijn hot items dezer dagen.

Revival of the college jackets

Herinner je je nog de varsity college jackets die zo populair waren in de jaren negentig? Wel heren, ze zijn terug met een heuse revival. Alles wat in die richting neigt, van oversized jeansjas tot baseball jack, is trending. Ze ogen sportief, vallen op door de kleuren en patches en houden je bovendien lekker warm. Een echte musthave als je het ons vraagt. 

Ook hoodies met backprint die de streetwearcollecties domineren, durven we aanvoeren voor een eervolle vermelding.

Over disco boots en chunky loafers

Al zie je er uit alsof je net van de catwalk tijdens London fashionweek bent gestapt, toch is een outfit pas compleet met het juiste schoentje. Of beter gezegd met een paar hippe boots.

Deze terugkomers zijn ongetwijfeld de grootste schoenentrend van de laatste jaren. Ze zijn er in alle kleuren en vormen. Wil je helemaal mee zijn, dan kies je voor boots met een grove zool of ga je enkele centimeters de lucht in met een plateauzool. Die laatste zien we ook bij de loafers. Eerder een klassieke schoen, maar dit seizoen kregen ze er een edgy twist bij.

En wat de laarzen betreft, gaan we weer voor extra hoog als in: tot aan de knie. Voor de durvers zijn ze er ook in alle kleuren van de regenboog. Niets mis met een beetje kleur en wat disco vibes, toch?

Shop nu de nieuwste modetrends bij De Bijenkorf en ga stralend het najaar in. Vergeet niet je FamilyCard te activeren voor extra voordeel.

 

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)