Laatste update 21•03•2023

Beleef de lente: dit mag je niet missen!

TRAVEL

Niet te missen lentetips

Beleef de lente: dit mag je niet missen!

De lente moet je beleven!  Het nieuwe leven inspireert na de koude winterdagen.  Welke events mag je zeker niet missen deze lente?  FamilyCard helpt je graag met tips van een leuk lente uitje met het gezin tot de beste inspirerende lente boeken.

1. Keukenhof - Lisse

Tulpenpracht vanaf 23 maart tot 14 mei

Lisse

Keukenhof verwelkomt je dit jaar vanaf 23 maart tot 14 mei 2023!  De prachtige tuinen trekken veel publiek met hun spectaculaire bloemenpracht en overvloedige aanvoer van heldere en mooie tulpen.  Het park trekt jaarlijks meer dan 800 000 bezoekers, ook al is het maar acht weken per jaar geopend.  Keukenhof opent elke dag reeds om 8u, ideaal voor een vroeg ontbijtje in het park bij 1 van de vele horeca aangelegenheden tussen de bloemenpracht.

Skip the Line tickets bestellen kan via onze partner Tiquets www.tiquets.be  3% EXTRA korting via FamilyCard


2. Kew Gardens - Londen

Richmond - Londen

De tuinen in het westen van Londen beslaan maar liefst 121 hectare en staan sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de in overvloed aanwezige flora en fauna vergeet je gewoon dat je je in de metropool Londen bevindt!

In de tuinen vind je een 18e-eeuwse Chinese pagode, decoratieve gebouwen, bijzondere kassen, en een duizelingwekkende loopbrug van 200 meter lang die tussen de boomtoppen van een bos slingert en 18 meter boven de grond hangt.  Lunchen of een typisch Engelse afternoon tea kan in het park.

 Tickets kan je boeken via Tiquets www.tiquets.be  3% EXTRA korting via FamilyCard

Alle Booking.com accomodaties rond Kew Gardens vind je hier www.booking.com


3. Monet's Garden 

Giverny - France

Je voelt je alsof je in een van zijn schilderijen bent gestapt als je het groene Japanse bruggetje ziet dat over zijn vijver loopt. Bij het zien van de wilgenbomen en de vijver vol waterlelies zul je begrijpen waarom Monet deze tuin gebruikte als inspiratie voor meer dan 250 van zijn schilderijen.  

 Tickets kan je boeken via Tiquets www.tiquets.be  3% EXTRA korting via FamilyCard

Alle Booking.com accomodaties in Giverny vind je hier www.booking.com

4. Spring Cannot be cancelled - David Hockney

Normandy - France

Spring Cannot be Canceled is een opbeurend manifest dat het vermogen van kunst om af te leiden en te inspireren bevestigt. Het is gebaseerd op een schat aan nieuwe gesprekken en correspondentie tussen Hockney en de kunstcriticus Martin Gayford, zijn oude vriend en medewerker.  Prachtige afbeeldingen van meesterwerken via de Ipad getekend tijdens de lockdown in 2020 vanuit Normandië.

 Het boek 'Spring cannot be cancelled is te verkrijgen via Bookspot met 4% korting op je FamilyCard account

De wereldvermaarde tentoonstelling David Hockney - Tate Gallery collection - vorig jaar nog te zien in Bozar Brussel, loopt nog tot eind mei in het Granet Museum in Aix en Provence.  Alle hotels in de regio via  www.booking.com met 2 % korting via FamilyCard

5. Vermeer in het Rijksmuseum tot 10 juni 

Amsterdam 

Nooit eerder zijn er zoveel Vermeers bij elkaar gebracht.  Nog tot 10 juni kan je in Het Rijksmuseum maar liefst 28 van de 37 werken van Vermeer bewonderen.  Het Rijksmuseum is zo al meer dan de moeite. Ruim 8.000 objecten in 80 zalen, waaronder beroemde Nederlandse meesterwerken zoals De Nachtwacht van Rembrandt en Het melkmeisje van Vermeer.  Het Rijksmuseum is een van de meest bezochte musea van Nederland, en daarom staan er eindeloze rijen. Gelukkig kom je met dit handige ticket voor het Rijks snel binnen via de Fast Lane!

Bezoek het Rijksmuseum via onze partner Tiquets met 3% korting via FamilyCard

 

 

6. Haspengouw - Fiets tussen de bloesems -  wanneer zijn ze er?

Haspengouw - Limburg 

Wat is er mooier dan een fietstoch tussen de bloesems in ons eigen Limburg.  April is traditioneel de bloesemmaand maar afhangend van het weer zijn de bloesems sommige jaren al half maart te zien.  Dit jaar is dat duidelijk nog niet het geval.  Met de Bloesemmeter blijf je op de hoogte van de bloei van de bloesems. 

Alle hotels in Haspengouw via Booking.com met 2% korting via FamilyCard

Toe aan een elektrische fiets?  Nieuw in het FamilyCard gamma sinds maart: Upway

 

7. Voorjaarsklassiekers - Ronde van Vlaanderen & Parijs Roubaix

Brugge & Roubaix

Op zondag 2 april gaat de Ronde van Vlaanderen voor het eerst sinds 2016 weer van start in Brugge. Via Dorpen van de Ronde Beernem, Aalter, Izegem en Zulte trekt het peloton richting de Vlaamse Ardennen voor de gekende finale met een hoofdrol voor het duo Oude Kwaremont - Paterberg.  Supporteren langs de kant van de weg of zelf mee doen de dag voordien?  Of heb je het eerder voor de kasseistroken van Parijs-Roubaix de week nadien?

Alle hotels in Brugge

Alle hotels in Roubaix

2% korting via FamilyCard

 

8. Lavendelvelden Provence vanaf midden juni

Haute Provence - Verdon

Het prachtige beeld van de paarse lavendelvelden in bloei trekt tal van liefhebbers naar de Provence. De bloeitijd is van half juni tot eind augustus, hét moment dus om in geuren en kleuren te genieten van de Provence.  De bloei verschilt echter van streek tot streek.  Vanaf midden juni kan je terecht in de Haute Provence tot aan de Verdon.

Naar de Provence kan snel vanuit Brussel met onze partner Thalys deze zomer.  Boek je treintickets en reis van Brussel of Antwerpen rechtstreeks naar Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille.  Met 2,25% korting via FamilyCard.

Foto credits: Wim Willems & Unsplash

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)