Laatste update 31•08•2022

Terug aan de slag na de zomervakantie

ALGEMEEN

Terug aan de slag na de zomervakantie

Terug aan de slag na de zomervakantie

De zomervakantie is voor veel mensen een periode om te ontsnappen aan de dagelijkse "realiteit" en gedurende enkele weken werk en school links te laten liggen en te focussen op wat eigenlijk echt belangrijk is: qualitytime doorbrengen met het gezin en even helemaal tot rust komen. Maar hoe lang je ook uitgekeken hebt naar de zomervakantie, hoe snel ze ook weer voorbij is en de maand september voor de deur staat. Terug aan het werk, kinderen naar school, ... Met deze tips maak je er alvast opnieuw een positief jaar van, zowel thuis als op het werk of op school. 

Goeie planning is key

Terug naar school betekent dat er wel wat zaken geregeld moeten worden. 's Morgens moeten de kinderen op tijd klaar zijn om stipt op tijd aanwezig te zijn op school en ook 's avonds moet er beslist worden wie de kinderen afhaalt aan de schoolpoort of wie er als eerste thuis is om ze bijvoorbeeld te helpen met hun huiswerk. Een goeie planning is dus erg belangrijk en wat hierbij erg nuttig kan zijn is een duidelijk weekschema. In dat weekschema kan je bijvoorbeeld noteren wie er 's morgens de kinderen brengt, wie er 's avonds de kinderen afhaalt, wanneer ze in de naschoolse opvang moeten blijven, welke naschoolse activiteiten er plaatsvinden, ... Zo is het niet alleen duidelijk voor de ouders, maar ook voor de kinderen waardoor alles nog vlotter zal verlopen. 

Nodige schoolmateriaal

De eerste schooldag verloopt meestal nog niet helemaal zoals gepland. Er zijn veel nieuwe indrukken maar er is ook veel schoolgerief dat aangekocht moet worden. De ouders kennen het ongetwijfeld wel: het lijstje met alle artikelen die nodig zijn om het schooljaar door te komen. Pennen en potloden, kleuren, mappen en nog zoveel meer. Gelukkig is er het lijstje en gelukkig kan je deze artikelen eenvoudig online aankopen. Het aanbod is zo groot, dat je in slechts enkele muisklikken alles vindt wat je nodig hebt. Vaak kun je nog voor de start van het nieuwe schooljaar genieten van een "back 2 school korting" waardoor je de artikelen iets goedkoper kan shoppen. 

Back 2 business

De eerste werkdag na een lange vakantieperiode is in veel opzichten erg vergelijkbaar met de eerste schooldag voor kinderen. Je moet opnieuw wennen aan het dagelijks ritme en proberen om zo snel mogelijk in die bepaalde "flow" te geraken. Voor heel veel mensen helpt een goede planning om zo de structuur en het overzicht te behouden waardoor alles net iets vlotter verloopt. Een overzichtelijke agenda of jaar planner kan hierbij een enorme hulp zijn. Je kan er zowel werk gerelateerde afspraken als privé momenten in noteren, waardoor je altijd een duidelijk overzicht hebt van wat er jou de komende week te wachten staat. 

Even pauze

Work, work, work, work, ... Vaak kan het echt niet anders en moet je gewoon een hele dag door werken om op het einde van de dag alle to do's af te kunnen vinken. Maar toch is het belangrijk om op tijd en stond even pauze te nemen en jezelf de nodige rust te gunnen en dus ook even op iets anders te focussen dan op jouw werk. Een korte koffiepauze kan bijvoorbeeld al voldoende zijn om je gedachten even te verzetten waardoor je je nadien nog beter zal kunnen concentreren. 

Toner en cartridges met extra cadeau

Materiaal voor de printer zijn essentieel op kantoor. Inkt en toner kan je eenvoudig online kopen en bovendien krijg je de keuze uit een erg uitgebreid aanbod van de verschillende merken. Vaak is het bovendien ook voordeliger om meteen een grotere hoeveelheid aan te kopen omdat je zo kan genieten van een hoeveelheidskorting. Ook krijg je vaak een leuk geschenk aangeboden bij aankoop toners of inktcartridges. 

Kantoortechnologie online bestellen

Een goed draaiend kantoor heeft natuurlijk enkele essentiële onderdelen nodig om de boel draaiende te houden. Natuurlijk zijn de werknemers de belangrijkste schakel, maar ook de technologie die aanwezig is in het kantoor is van erg groot belang. Een lamineerapparaat, een printer, een scanner, een papierversnipperaar, een laptop, een smartphone, ... Maak jouw keuze uit het enorm groot aanbod en maak zo jouw kantooromgeving super efficiënt. 

 

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)