Tips om je natuurlijk weerstand te vergroten

Tips om je natuurlijk weerstand te vergroten

Tips om je natuurlijk weerstand te vergroten

Niet onbelangrijk de volgende weken: je natuurlijke weerstand. Iedere individu beschikt over een eigen wapenarsenaal om ziekteverwekkers te bestrijden. Het is het immuunsysteem van een mens en zorgt ervoor dat er geen gevaarlijke ziekmakende virussen jouw lichaam binnendringen. Daarom is een goede en gezonde weerstand zo belangrijk. Het voorkomt ziekte en andere virale of bacteriële infecties. Alleen hoe bouw je jouw weerstand op een natuurlijke manier op? Volg dan deze tips.

Eet gezond en gevarieerd

Door gezond en gevarieerd te eten, zorg je ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen zijn nodig om je immuunsysteem te versterken en op peil te houden.

Stress niet

Stress is ontzettend slecht voor je immuunsysteem. In een stresssituatie staat je lichaam in een vlucht- of vechtreactie. Hierdoor worden essentiële voedingsstoffen minder goed opgenomen, verlaagt je weerstand en ben je vatbaarder voor virussen.

Neem voldoende rust

Slaap voldoende. Tijdens slaap komen je lijf en brein tot rust. Dit zorgt ervoor dat ze beide kunnen herstellen en vernieuwen. Dit maakt dat je weerstand op peil blijft.

Vitamine C

Vitamine C is een zeer belangrijk vitamine voor ons immuunsysteem Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de creatie van antilichaampjes en neutraliseert de toxische stoffen (gevaarlijk) in jouw lichaam. Vitamine C houdt van opruimen. Deze stof draagt namelijk ook bij aan het opruimen van vrije radicalen.

Vitamine D

Vitamine D tekort is de belangrijkste oorzaak van verkoudheid en griepjes in het winterse seizoen. Vitamine D wordt in de zomer opgevangen door de zon, maar in de winter is deze energiebron weinig zichtbaar. Daarom zijn vitamine D voedingssupplementen een perfecte extra toevoeging op je dagelijkse menu. Vitamine D maakt eiwitten aan die ziektemakers afweren en versterken daarmee je immuunsysteem.

Probiotica
Probiotica zorgt voor een gezonde darmflora. Een gezonde darmmilieu is de basis van een sterk immuunsysteem. Gezonde darmen weren virussen en gifstoffen uit de buitenwereld af. Proboitica zit met name in zuurkool,, tempeh, miso en yoghurt.

Enchinacea

Enchinacea wordt al jaren gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Zo voorkomt en verkort het een verkoudheid.

Chaga en Reishi

Bepaalde bestandsdelen in paddenstoelen stimuleren een gezond en sterk immuunsysteem. Dit komt doordat paddenstolen een rijk aan voedingsstoffen bevatten, waaronder vitamine C, vitamine B en calcium.
Dit rijk aan voedingsstoffen optimaliseert je immuunsysteem op een natuurlijke manier.

Algen

Natuurlijke ontgiftigers toevoegen in je dagelijkse maaltijden werken als sterke detoxers. De ontgiftigers verbinden zich aan zware metalen, zodat ze via een normale spijsvertering je lichaam verlaten. Algen zijn perfecte ontgiftigers. Andere detoxers zijn chlorella en spirulina.

Nieuws van onze webshops

Ontdek de nieuwste aanbiedingen bij onze webshop-partners

Pre Sale bij De Bijenkorf!

Geniet nu al van mooie kortingen tot wel 50% tijdens de Pre Sale bij De Bijenkorf!

Lees meer…

Dubbel zoveel korting bij HelloFresh met jouw FamilyCard!

Gebruik de code HELLOFCB45 en krijg €45 korting op jouw eerste 3 maaltijdboxen van HelloFresh. Bovendien geniet je tot 15/07 van een tijdelijk verhoogde korting met jouw FamilyCard: maar liefst €7.5 !

Lees meer…

Vaderdagkorting bij Emma Matras!

Geniet van een echt zorgeloze slaapervaring dankzij Emma Matras. Nu tijdelijk met 35% korting én dubbel zoveel FamilyCard-korting!

Lees meer…

Boek nu jouw Last Minute met EXTRA veel korting!

Nog tot 08-07 geniet je van dubbel zoveel FamilyCard korting bij Center Parcs! Boek nu je last minute en krijg 3.5% korting i.p.v. 1.75% !

Lees meer…