Van slowtravel tot workcation: de opvallendste reistrends voor 2021 op een rij

Van slowtravel tot workcation: de opvallendste reistrends voor 2021 op een rij

Van slowtravel tot workcation: de opvallendste reistrends voor 2021 op een rij

  Na een jaar van annulaties, verplaatsingen, rode zones en grenssluitingen zien we eindelijk wat perspectief aan de horizon. We durven weer – al is het nog voorzichtig – dromen van een echte reis en smeden warempel weer concrete vakantieplannen. Dat het anders dan andere jaren zal zijn, dat staat vast. Enkele reisdeskundigen haalden hun kristallen bol uit en lieten hun licht schijnen op de reissector post-corona. Wij maakten alvast een compilatie van de opvallendste reistrends voor 2021.

We blijven in Europa

De reislust is er en we willen andere oorden verkennen, maar het hoeft niet te ver te zijn. Het geeft de reiziger immers een veilig gevoel te weten dichtbij huis te holidayen, mocht er toch iets misgaan. Europese bestemmingen zitten dan ook duidelijk in de lift met Portugal en de Canarische Eilanden op kop. Europa in het algemeen heeft heel wat te bieden en kan bijna elke vakantiebehoefte makkelijk invullen. Liefhebbers van langeafstandstrips stellen hun overzeese calvarietocht liever nog wat uit, maar willen wel Europa verkennen met een zogenaamde ‘langeafstandsmentaliteit’. Eilandhoppen in Griekenland of een roadtrip in Slovenië moet dan hun ‘gap year travel’ naar Thailand of Mexico vervangen.

Liever vakantiewoning dan hotel

We prefereren om dit jaar toch nog met onze eigen bubbel of een select gezelschap op reis te gaan. Een vakantiewoning geniet daarbij de voorkeur boven een hotel. Zolang we met het virus moeten leven, zullen vakantiegangers meer neigen naar een eigen verblijf. Een vakantiewoning met alles erop en eraan geeft je dan ook alle vrijheid om zorgeloos van je vakantie te genieten. Vakantiewoningen zijn er in alle maten en vormen en zijn tevens de perfecte uitvalsbasis om een regio grondig te verkennen. Ontdek alvast de vakantiewoningen van Belvilla voor je zomervakantie to come.

Staycation

Vorig jaar ontdekten heel wat reizigers enkele verborgen parels in ons eigen Belgenlandje en ook dit jaar verwacht men dat deze trend aanhoudt. Om met je gezin van een deugddoende vakantie te genieten dicht bij huis zijn er dan ook tal van mogelijkheden. Uitwaaien aan de Belgische kust of de wandelschoenen aantrekken in de Ardennen? You name it. Er valt zoveel te beleven dat je een perfecte vakantie kan uitstippelen met de dingen die je graag doet en waarbij het vakantiegevoel 100% domineert.

Workcation

Naast de 'Staycation' wint ook de ‘Workcation’ aan populariteit. Telewerken is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en zal ook een invloed krijgen op ons reispatroon. Mixing business with pleasure zal steeds meer als muziek in de oren klinken en tot concrete actie leiden. Een weekje vakantie boeken en er nog wat extra aanbreien om remote te werken onder een wuivende palmboom? Wij zijn alvast fan!

Auto- en treinvakantie

De auto of trein blijft nog even ons favoriete vervoersmiddel om te reizen. Twee belangrijke redenen: zekerheid en veiligheid. We vermijden de drukte en tegelijkertijd hebben we de vrijheid en flexibiliteit om te reizen zoals wij het graag willen. Zodra we een voldoende gevoel van veiligheid hebben, gaan we wel weer het vliegtuig op.

Slow travel

Door de pandemie nemen we reizen niet langer als vanzelfsprekend. Vandaar dat we nu nog meer betekenis willen geven aan onze vakantie. Met wie we gaan, bepalen we zorgvuldig, maar ook hoe we ons reisprogramma zinvol gaan invullen, krijgt veel meer aandacht. Het lijkt erop dat we minder vaak op reis zullen gaan, maar wel langer om een nog intensere vakantiebeleving te ervaren. Daarbij gaan we liever de 'couleur locale' verkennen waardoor we langer blijven hangen op één plek. Deze slow travel trend is ook ontstaan vanuit een duurzaam gedachtengoed dat door de pandemie nu toch bij heel wat reizigers begint door te dringen.

Into the wild

Tijdens de lockdown hebben we de natuur volop geëxploreerd en dat is ons wel bevallen. Voor onze zomertrip in spé hoeven we dan ook niet persé de toeristische hotspots te zien. Bestemmingen met een weelderige flora en flora lijken daarbij een grote aantrekkingskracht te hebben op toekomstige vakantiegangers. Zo bleek Zweden talrijk op te duiken in de Googleresultaten van heel wat gezinnen. De activiteiten die men dan daar wil doen zijn legio: fietsen, hiken, surfen, vissen of zelfs kamperen onder een prachtige sterrenhemel. Check!

Nieuws van onze webshops

Ontdek de nieuwste aanbiedingen bij onze webshop-partners

Tot 80% bij Zalando Lounge en tijdelijk verhoogde FamilyCard-korting!

Het is Gouden Week bij Zalando Lounge! Daarom profiteer je nu van kortingen tot wel 80% bovenop een tijdelijk verhoogde FamilyCard korting! Nieuwe leden krijgen 7% en bestaande leden 3% !

Lees meer…

Wat brengt de Sint mee voor jouw oogappel?

Weldra is de Sint weer in het land. Hoog tijd om de Sinterklaaslijstjes te maken dus! Laat je inspireren door al het leuke speelgoed op Lidl.be en geniet van 3% EXTRA korting via FamilyCard.

Lees meer…

Nu €12.5 korting bij HelloFresh met jouw FamilyCard i.p.v. €4.5!

Gebruik de code HELLOFCB45 en krijg €45 korting op jouw eerste 3 maaltijdboxen van HelloFresh. Bovendien geniet je tot 31/10 van een tijdelijk verhoogde korting met jouw FamilyCard: maar liefst €12.5 !

Lees meer…

Tijdelijk verhoogde korting bij TAPE A L’OEIL !

Shop nu de leukste herfst- en winterkleren voor de kids met tijdelijk maar liefst 6% EXTRA via FamilyCard. Actie geldig tot en met 31/10.

Lees meer…