Laatste update 30•07•2023

Van strandplezier tot avontuur op grote hoogte: Booking.com's populairste bestemmingen voor 2023

TRAVEL

Booking.com heeft deze week op basis van zoekgedrag op hun platform de TOP 10 travel trends bekendgemaakt voor 2023.   Handig ter inspiratie.  Dit zijn ze!

Van strandplezier tot avontuur op grote hoogte: Booking.com's populairste bestemmingen voor 2023

 

1) São Paulo - Brazilië

De energieke metropool São Paulo is de thuisbasis van 20 miljoen inwoners die bekend staan ​​als 'paulistanos'. De betonnen jungle heeft een exploderend nachtleven met een matrix van undergroundclubs.

2) Budva - Montenegro

Met een op de vijf (21%) reizigers die zeggen dat het belangrijkste wat ze willen van een reis in 2023 is ontspannen op het strand, is de stad Budva in het westen van Montenegro een van de top trending bestemmingen in Europa in 2023.

3) Pondicherry, India

De Boheemse badplaats Pondicherry ligt aan de zuidoostkust van India, aan de Golf van Bengalen. Met 44% van de reizigers die aangeven een spiritueel verblijf te willen proberen in 2023, en 40% geïnteresseerd is in een stille retraite met een kalmerende energie, trekt deze stad spiritueel ingestelde bezoekers aan.

4) Querétaro, Mexico

Querétaro is een stad met een lenteachtig klimaat in de centrale hooglanden. Het is de thuisbasis van Peña de Bernal, een van de grootste monolieten ter wereld. Dit is perfect voor de 38% reizigers die geïnteresseerd zijn in buitenaardse verkenningen en UFO-waarnemingen.


5. Bolzano, Italië


Bolzano is de hoofdstad van Zuid-Tirol, een regio in Noord-Italië. Het is een bestemming in de Alpen, ideaal om te wandelen en skiën in de Italiaanse Dolomieten. In de zomer kunnen reizigers zichzelf uitdagen met een bergbeklimming. In de winter kunnen ze terecht in een van de skigebieden.


6.Kota Kinabalu, Maleisië

De hoofdstad van Sabah in het Maleisische deel van Borneo wordt omringd door regenwouden en zandstranden. Het is een off-the-beaten-track bestemming voor de helft (50%) van de reizigers die in 2023 een unieke culturele ervaring willen.

 

7. Kalabaka, Griekenland


Deze stad in de Thessalische vallei herbergt de Meteora, een rotsformatie met oosters-orthodoxe kloosters. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.    51% van alle reizigers geeft aan een  culturele ervaring te willen bezoeken die die te voet kan worden verkend.


8. Santa Fe, Verenigde Staten


Met de bijnaam 'The City Different' staat deze stad bekend om zijn multiculturele erfgoed en Indiaanse stammen. Het biedt unieke artistieke tradities en structuren in adobe-stijl, en is ideaal voor de 73% die openstaat voor 'out of the comfort zone'-ervaringen.


9. Olomouc, Tsjechië

Voor een derde (30%) van de reizigers die volgend jaar minder bekende steden willen verkennen die nog niet op de radar staan, is de historische stad Olomouc een fantastisch alternatief voor de populaire hoofdstad Praag – en een van Europa's best bewaarde steden. Top secret!

10. Hobart, Australië

Er zijn maar weinig bestemmingen waar reizigers in één dag een berg kunnen beklimmen, naar het strand kunnen gaan en een kunstgalerie van wereldklasse kunnen bezoeken, maar Hobart is er een van. De hoofdstad van Tasmanië is de meest zuidelijke hoofdstad van Australië, wat betekent dat het het hele jaar door ongelooflijk goed weer is.

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)