Zo houd jij tijdens de herfst je 'mojo' op peil

Zo houd jij tijdens de herfst je 'mojo' op peil

Zo houd jij tijdens de herfst je 'mojo' op peil

Yay het is herfst! Heerlijk uitwaaien, een zacht zonnetje, vallende bladeren, …. We love it! De natuur is op z’n mooist en als je nog een tandje (of twee) wilt bijsteken om je conditie op peil te houden, dan is het nu het moment. Ervaar de positieve vibes van de natuur en trek met je ganse hebben en houden naar buiten. Ontdek hoe jij energiek, fit en positief de herfst (en de najaarsstormen) trotseert en je mojo (je watte?!) of je innerlijke sparkle laat stralen als nooit tevoren.

De herfst = het ideale sportseizoen

Aagh de herfst… Als we ons verliezen in idyllisch dagdromen zien we een gezellig haardvuur, zachte dekentjes, kaarsjes op de achtergrond, een pruttelend stoofpotje op tafel… We hear you, maar als dit de beloning is na een stevige herfstwandeling met de kiddo’s, een loopje in het park of een kick-ass work-out in de fitness dan is dat pas echt genieten, toch? Geef jezelf dan ook die spreekwoordelijke schop onder je kont en go for it! Zelfs al sputtert je reptielenbrein tegen en kruip je liever onder een zacht fleeceke op de bank. Denk aan het voldaan gevoel achteraf en je lijf zal je ook dankbaar zijn.

Wist je trouwens dat de herfst de alma mater van alle seizoenen is om te sporten? En dat kunnen we zomaar even staven met enkele proefondervindelijke weetjes:

Zo is de buitentemperatuur precies à point: niet te warm, maar ook nog niet te koud. Na een plensbui is er bovendien extra veel zuurstof in de lucht waardoor ons hele lichaam en vooral onze hersenen eens goed verlucht worden. Sporten in de natuur tijdens het najaar is gewoon heerlijk. De herfst is dan ook het kleurrijkste seizoen van allemaal. Probeer eens een ochtendloopje en zie hoe alles ontwaakt onder een pril laaghangend zonnetje. Zalig, niet? Bovendien doe je ondertussen ook nog wat broodnodige vitamine D op. Energie voor de rest van de dag is verzekerd! Blijven sporten in de herfst is ook de ideale remedie tegen een herfstdipje of een potje zelfmedelijden. Tijdens het sporten komen endorfines vrij die je blij maken en je een flinke portie energie opleveren. En last but not least: wie zal er daar zitten shinen in haar vel en er ‘absolutely fabulous’ uitzien tijdens de feestdagen? Kijk maar eens in de spiegel!

Hoe je immuunsysteem sterk houden?

Door naar buiten te trekken en in beweging te blijven neem je een headstart op de winter. Je hele lichaam, maar ook je immuunsysteem vaart er wel bij. Ook voldoende slaap heeft een gunstig effect op je weerstandsniveau. In combinatie met gezond en gevarieerd eten krijg je voldoende vitaminen en mineralen binnen om die snotvalling te slim af te zijn. De herfstblues? Niet voor jou!

Vijf hacks die je doen buitenkomen

We moeten eerlijk zijn. Als het binnen übergezellig is, kan je wel meteen tien redenen bedenken om het sporten eens over te slaan en je volledig over te geven aan een streepje coziness. Gelukkig hebben wij enkele hacks die je toch doen buitenkomen als je gedachten de verkeerde kant uitgaan. Weer of geen weer.

  • Zoek een sportbuddy. Spreek op voorhand af zodat deze sportdate in je agenda staat als een echte afspraak. Zo kan je moeilijker een excuus bedenken om er onderuit te komen en trouwens, je sportmaatje wil je niet in de steek laten, toch?
  • Ga na het werk of school meteen sporten. Als je eerst naar huis gaat en je volledig verdrinkt in de dagelijkse rush, is de rek eruit en heb je geen puf meer om nog eens de deur uit te gaan. Als je direct gaat sporten en daarna thuiskomt kan je je zonder schuldgevoel overgeven aan alles wat de avond nog brengt.  
  • Doe aan meal preppen. Na een drukke dag nog moeten koken en daarna nog een rondje sporten is soms te veel van het goede. Maak bijvoorbeeld in het weekend of op een vrij moment al enkele maaltijden klaar voor in de week. Zo bespaar je niet alleen heel wat tijd, maar is je batterij ook nog voldoende opgeladen om even te gaan lopen of een work-out te plannen.
  • Schrijf je in voor een sportwedstrijd in het voorjaar. Zo heb je meteen een reden om te blijven trainen en je doel waar te maken.
  • Steek jezelf in het nieuw en koop een volledig nieuwe sportoutfit. Die wil je natuurlijk zo snel mogelijk proberen en dat is net de motivatie die je soms nodig hebt om in actie te schieten. Hebben we je soft spot gevonden? Neem alvast een kijkje bij Nike. Zij houden momenteel een grote seizoensopruiming met kortingen tot 50%. Als dat niet het perfecte excuus is om je in beweging te houden….

En lukt het ondanks deze lifesavers echt niet om naar buiten te gaan, beweeg dan binnen. Je kan natuurlijk naar de sportschool gaan of je maakt gewoon je eigen sportruimte thuis. Een fitnessmatje en enkele pols- of enkelgewichten heb je snel in huis, maar zelfs zonder attributen kan je een flinke work-out in mekaar steken.

Ook huishoudelijke karweitjes kunnen hun diensten bewijzen. Wist je dat je met een rondje stofzuigen al snel 90 calorieën verbrandt?

Toch nog inspiratie nodig? Ga eens naar YouTube en geef ‘work-out’ in als zoekterm. Need we to say anything more?

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

In de herfst kunnen de temperaturen nogal wispelturig zijn. Als je naar buiten gaat om te sporten of een wandeling te maken zijn laagjes een absolute must. Zo kan je je outfit als het ware à la minute aan de temperatuurswisselingen aanpassen. En geef toe: jij hebt toch liever ook een extra kledinglaagje om je warm te houden dan een hardnekkig speklaagje? (gniffel, gniffel)
Kies daarom sportkledij die je enerzijds beschermt tegen de kou en anderzijds je zweet afvoert zodat je droog en comfortabel blijft. Een sportshirt in katoen is bijvoorbeeld niet geschikt omdat deze stof nat blijft waardoor je sneller afkoelt.
De algemene regel in outdoorland luidt: doe drie laagjes aan als je in het najaar buiten sport. Een onderste laagje voor de zweetafvoer, een isolatielaagje en tenslotte een wind- en waterdicht laagje. Nike heeft voor elke laagje een ruime keuze sportswear die je sport -en fashion hart sneller doet slaan.

 

Profiteer nu van kortingen tot 50% met de Nike seizoensale en haal je sportieve herfstlook in huis. Vraag je je af of je de juiste keuze hebt gemaakt? Doe de check voor je de deur uitgaat: voel ik me comfortabel in mijn outfit? Heb ik warm genoeg en ben ik goed beschermd tegen wind en regen? Driemaal ja? Just do it!

Extra tip: Als je met de auto naar je favoriete loopplekje moet, leg dan altijd een droog shirt of jasje in de auto zodat je niet afkoelt als je huiswaarts keert.

Windjack versus regenjas

Wind- en waterdicht. Het wordt meestal in één adem vernoemd, maar is een windjack wel hetzelfde als een regenjas? Het antwoord is: niet echt. Een windjack beschermt je tegen de wind en houdt je warm. In de meeste gevallen zijn ze ook waterafstotend en zullen ze je ook wel droog houden bij lichte regen. Krijg je echter een stortvlaag over je heen, dan zal je waarschijnlijk toch kletsnat zijn. Een regenjas is jawel, gemaakt om water buiten te houden. De stof is bestand tegen grote hoeveelheden vocht waardoor je lekker droog blijft. De regenjacks van Nike zijn vervaardigd uit technische hoogwaardige materialen die je ook droog en comfortabel houden. Bovendien zien ze er heel trendy uit. Looking good, feeling good is hier helemaal op z’n plaats.

Preparation-kit voor herfstige sporters

Als we buiten trainen of lopen besteden we dus best wel wat aandacht aan onze vestimentaire keuzes. Daarnaast zijn er nog een aantal bulletpoints die je mag afvinken als je goed voorbereid de deur uit wil gaan.  

  • Ga je naar buiten als het al donker is? Zorg dat je zichtbaar bent. Draag bijvoorbeeld reflecterende banden, fluostrips, een hesje of een hardlooplichtje. Als je maar gezien wordt!
  • Kies voor een sportschoen met een goed profiel. Zo heb je meer grip en kan je voluit voor je training gaan, ook als het nat ligt.
  • Besteed voldoende tijd aan je warming-up. Loop bijvoorbeeld tien keer de trap op en af voor je naar buiten gaat. Zo warmen je spieren al wat op en voorkom je blessures.
  • Stippel een ‘herfstroute’ uit en kies voor goed verlichte paden en wegen die er niet glad of glibberig bijliggen.
  • Sluit je sportsessie af met een heerlijke warme douche. Een extra fit en energiek gevoel zijn hier absoluut key!

En wat hebben we nu - Piet Huysentruyt-gewijs - geleerd? Kom uit je kot en blijf in beweging! Doe dat goed voorbereid en -als het even kan – in stijl. Voor dat laatste raden we je sterk aan om een kijkje te nemen op www.nike.com en volledig los te gaan op de salespagina.
Vergeet niet eerst in te loggen op Familycard.be voor je extra voordeel! Zo kan je al meteen sparen voor een volgend sportsetje.  Tjakka!

Nieuws van onze webshops

Ontdek de nieuwste aanbiedingen bij onze webshop-partners

BONGO: 10% korting & verhoogde FamilyCard korting

Bij Bongo geniet je nu van een verhoogde FamilyCard korting van maar liefst 7.5% EN nog eens 10% extra korting op alle Web Exclusieve producten met de code BONBE-APR10

Lees meer…

Lidl verklaart het tuinseizoen voor geopend!

Wie deze zomer volop van z'n tuin, terras, of balkon wil genieten, is bij Lidl aan het juiste adres. Ze vulden hun webshop net aan met een nieuwe lading tuinplezier.

Lees meer…

De Bijenkorf: Terug naar de essentie

De Lente inspireert ons met nieuwigheden. De Bijenkorf gaat terug naar de essentie, de schoonheid van mode. Geniet nu van 1.5 - 2% EXTRA korting via FamilyCard.

Lees meer…